Para-OL: Anti Doping Danmark roser russisk udelukkelse

Russiske atleter kunne formentlig have været udelukket fra OL, viser CAS-afgørelse ifølge Anti Doping Danmark.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er med stor tilfredshed, at Anti Doping Danmark nu kan konstatere, at De Paralympiske Lege i Rio med sikkerhed bliver helt uden russiske atleter.

Det siger Jesper Frigast Larsen, der er juridisk konsulent i Anti Doping Danmark og også har været chef de mission for det danske OL-hold fra 1998 til 2012.

Udmeldingen kommer, efter at Den Internationale Sportsdomstol (CAS) tirsdag har fastslået, at det er i orden, at Den Internationale Paralympiske Komité (IPC) udelukker samtlige russiske atleter fra de forestående lege i Rio.

- Det er i overensstemmelse med de anbefalinger, der kom både fra Wada og Anti Doping Danmark og Danmarks Idrætsforbund. Nemlig at Rusland skulle udelukkes både fra OL og PL, siger Jesper Frigast Larsen fra Anti Doping Danmark.

- Det har jo været anfægtet om IPC havde hjemmel til det her, men det er nu blevet stadfæstet af CAS, lyder det videre.

Han mener samtidig, at beslutningen viser, at det netop overståede OL i Rio, hvor Rusland vandt fjerdeflest medaljer, kunne have været helt uden russere.

- Det viser i virkeligheden, at hvis IOC havde haft viljen til at gøre det samme frem mod OL i Rio, så ville udfaldet formentlig havde været det samme, siger han.

/ritzau/