Par nummer syv tager føringen i Ballerup

par-nummer-syv-tager-dm-guld-i
Læs mere
Fold sammen

Par nummer 7, Alex Rasmussen og Michael Mørkøv, leverede en af de bedste præstationer meget længe, da der blev kørt timejagt lørdag i Ballerup. De fører nu det københavnske 6-dagesløb.

I en af de mest fantastiske, vildeste og hårdeste jagter i mands minde leverede Alex Rasmussen og Michael Mørkøv ligeledes en af de bedste præstationer sammen som par i lang, lang, lang tid. En præstation, der i bogstaveligste forstand fik tilskuerne i Ballerup helt op at stå under det meste af jagten. En helt igennem sublim indsats, der betyder, at de nu fører det københavnske 6-dagesløb.

Jagten fik afgørende betydning for klassementet, for topparrene kørte på hinanden - i den grad. Mørkøv/Rasmussen førte an i krigen og var der dem, der lancerede angrebene konstant. Lampater/Kalz stod dog imod og forsvarede flot territoriet; således er de stadig på omgangshøjde, efter at have kæmpet sig tilbage i jagten. Også Jesper Mørkøv/Christian Grasmann modstod presset og er nu én omgang efter par nummer 7 samlet.

Marc Hester og Jasper de Buyst har om ikke tabt krigen, så i hvert fald tabt et meget vigtigt slag. De tabte to omgange til par nummer 7 og Lampater/Kalz og er nu også to omgange efter samlet. Det dansk/belgiske par skal virkelig samle sig selv op inden resten af aftenens program.

Sådan forløb aftenen

Lørdag aften er som regel en aften med god stemning, fantastisk cykelløb og kampe mellem topparrene ved det københavnske 6-dagesløb, og derfor var der set frem mod aftenens program med spænding. Efter en spurtserie og en parudskilning, sidstnævnte vundet af par nummer 7, skulle der køres en jagt over 60 minutter.

I løbet af de første 20 minutter lykkedes det for alle topparrene at komme rundt, selvom par nummer 9, Marc Hester og Jasper de Buyst, dog havde et kritisk moment, da belgieren måtte køre ned fra banen med en defekt. Han kom dog heldigvis relativt hurtigt tilbage, og det kostede ikke for parret.

Kort efter forsøgte 9erne sammen med Jesper Mørkøv/Christian Grasmann, men Alex Rasmussen og Michael Mørkøv kørte dem ind igen, og da Leif Lampater/Marcel Kalz snart efter angreb, blev det igen neutraliseret. Tyskerne kørte igen få omgange senere, men både 7erne og 9erne var på hjul med det samme.

Forsøget gik derfor i stå, og rytterne slog op i banen. ;en Michael Mørkøv snød sine rivaler, da han gik ned inderst i banen og fortsatte angrebet. Inden rivalerne havde reageret, havde danskeren fået hul, og han så sig aldrig tilbage. Hurtigt kom han rundt og tog en omgang - men ikke nok med det, så fortsatte han og Rasmussen udenom feltet og prøvede en dobbeltomgang!

Imens kom de øvrige toppar rundt og tog en omgang, men der var 7erne allerede foran, og hurtigt efter kom de rundt igen og lykkedes med dobbeltomgangen. Den omgang ville Hester/de Buyst og Kalz/Lampater dog gerne tage igen hurtigt, så de kørte, og fik da også et forspring, men Graf/Müller og sidenhen Mørkøv/Rasmussen satte et voldsomt tempo i feltet og lukkede hullet.

Par nummer 7 var enormt stærke og angreb kort efter sammen med Jesper Mørkøv/Christian Grasmann. På dette tidspunkt førte 7erne jagten med en omgang til de øvrige toppar, og samlet var de også en omgang foran. De øvrige par var derfor nødt til at reagere, og det gjorde de også, da de tre andre toppar angreb alt imens, Rasmussen/Mørkøv og Mørkøv/Grasmann kom rundt. Kort efter kom også Hester/de Buyst, Lampater/Kalz og Müller/Graf rundt. 7erne havde dermed stadig en omgangs forspring. 26 minutter resterede på dette tidspunkt.

Jeg har muligvis dårlig hukommelse, selvom jeg ved, hvilke store ting Alex Rasmussen og Michael Mørkøv har opnået som par, men i skrivende stund kan jeg ikke huske at have set dem køre så stærkt sammen som par - det er i hvert fald lang tid siden. Det var simpelthen utroligt at være vidne til. En magtdemonstration i ren styrke. En demonstration, der fortsatte, da 7erne sammen med Jesper Mørkøv/Grasmann igen angreb.

Mens Mørkøv/Grasmann i par nummer 14 hang rigtig, rigtig flot på og kørte en formidabel jagt, var Hester/de Buyst og Lampater/Kalz virkelig på bagkant med situationen og enormt presset. Det kunne ses i deres ansigtsudtryk. I et forsøg på at minimere skaden angreb de dog kort inden, par nummer 7 og 14 kom rundt og vandt en omgang.

Men opvisningen ville ingen ende tage. Par nummer 7 ville simpelthen mere. Og en lille alliance mellem brødrene Mørkøv formede sig, kunne det se ud til. I hvert fald angreb de atter sammen, mens de øvrige tre toppar var på vej rundt for at minimere skaden. De var her, der og alle vegne, par nummer 7 - og totalt på forkant med situationen. De pressede de værste modstandere helt i sænk. Konstant.

Parrene kom rundt, og det betød i jagten, at 7erne nu havde en omgangs forspring til Mørkøv/Grasmann og hele to omgange ned til Hester/de Buyst og Lampater/Kalz. Det samme gjorde sig gældende i det aktuelle klassement ud fra stillingen i jagten. Av for en lussing det dansk/belgiske og rent tyske par var ved at få sig i denne timejagt. En lussing, der ville kunne få afgørende betydning for resten af løbet, såfremt de ikke fik gjort noget ved det.

Tyskerne angreb og kom af sted med fire midterpar, og Hester/de Buyst angreb også, men Michael Mørkøv sad på hjul med det samme og neutraliserede det. De var ikke med på at lukke 9erne ind i kampen igen. Lampater/Kalz kom dog rundt. Kort efter kørte alle fem toppar rundt og tog yderligere en omgang.

Med 33 omgange igen kom det sidste forsøg på at ride stormen af fra Lampater/Kalz og Hester/de Buyst, da de kørte væk uden 7erne, men Mørkøv kørte bare frem til fronten og lukkede hullet. Lampater/Kalz var dog kommet yderligere væk og fortsatte angrebet. Imens lukkede Grasmann/Jesper Mørkøv hullet op til 7erne og Hester/de Buyst.

Det lykkedes dog Lampater/Kalz at kæmpe sig rundt og tage en omgang, hvilket betød, at de nu var tilbage på omgangshøjde med par nummer 7. Det må man lette på hatten for, to omgange nede og alligevel kunne komme tilbage. Men smerten var også til at se i ansigterne og øjnene på de to tyskere. Og i øvrigt en lang række andre ryttere ligeså.

Status var nu, at Lampater/Kalz og Mørkøv/Rasmussen førte jagten med en omgang ned til Müller/Graf og Mørkøv/Grasmann med Hester/de Buyst på minus to omgange. Dermed skulle Lampater/Kalz køre om jagtsejren mod Mørkøv/Rasmussen. Inden da forsøgte de Buyst dog et sidste angreb, men Hester slog op i banen - demoraliseret og slået i denne jagt. Slået af et helt fantastisk par nummer 7.

Med lidt under 10 omgange tilbage angreb par nummer 7. Grasmann holdte farten i feltet højt og sørgede for, at de ikke kom rundt, men ingen kunne svare. Ingen havde overskud - heller ikke Lampater/Kalz, der ellers også kunne vinde jagten. Det var simpelthen ren lidelse i øjnene på alle rytterne.

Men 7erne gjorde det færdigt. Kom først over målstregen med armene hævet over hovedet til et stående bifald fra Ballerup Super Arena, der hyldede deres helte for en af de bedste - hvis ikke den bedste - indsatser.

Status er, at par nummer 7 nu fører samlet efter jagtsejren, men Lampater/Kalz red stormen flot af og endte på omgangshøjde. Til gengæld tabte Hester/de Buyst to omgange og er nu maksimalt presset i topkampen. Mørkøv/Grasmann kørte fremragende og er en omgang efter på løbets tredjeplads, mens Müller/Graf er to omgange efter.

Hold da op for en jagt. Tilskuerne fik valuta for pengene - og meget mere til. Og det var kun starten på denne lørdag. Wow.

Stillingen efter jagten:

1 Alex Rasmussen - Michael Mørkøv 189

2 Leif Lampater - Marcel Kalz 144

1 omgang efter

3 Jesper Mørkøv - Christian Grasmann 113

2 omgange efter

4 Marc Hester - Jasper de Buyst 186

5 Andreas Müller - Andreas Graf 75

16 omgange efter

6 Mathias Krigbaum - Nick Stöpler 61

18 omgange efter

7 Denis Rugovac - Martin Hacecky 49

8 Melvin Van Zijl - Didier Caspers 33

9 Martin Blaha - Vojtech Hacecky 31

19 omgange efter

10 Jake Duehring - Daniel Holloway 57

25 omgange efter

11 Simon Bigum - Elias Helleskov Busk 51

12 Jiri Hochmann - Achim Burkart 11

26 omgange efter

13 Nikola Aistrup - Jonas Aaen 60

27 omgange efter

14 Sebastian Wotschke - Hans Pirius 35

30 omgange efter

15 Manuel Cazzaro - Filippo Fortin 61