Par nummer syv kørte ind på de førende

Michael Mørkøv og Alex Rasmussen i aktion under seksdagesløbet i Ballerup Arena.
Læs mere
Fold sammen

Endnu engang fik de fremmødte tilskuere til 6-dagesløbet i Ballerup Super Arena en masse for deres entrépenge, da den tidlige og hektiske fredagsjagt blev vundet af par nummer 7, der dermed nærmer sig de to øvrige toppar, Hester/de Buyst og Lampater/Kalz.

Fredagens program i det københavnske 6-dagesløb byder på to jagter. Den første af dem - dagens lange jagt - blev endnu engang en direkte duel mellem løbets stærkeste par, men modsat i går blev det en duel som par nummer 7, Alex Rasmussen og Michael Mørkøv, kom sejrrigt ud af. De tog jagtsejren og nærmer sig Marc Hester og Jasper de Buyst, der stadig fører løbet samlet. Tyskerne Leif Lampater og Marcel Kalz er stadig toere.

Jagten blev kørt af en times varighed, og det var derfor dagens bedste mulighed for at rykke rundt på det samlede klassement. Et klassement, som umiddelbart inden jagtens start blev ført på point af danske Marc Hester og makkeren, Jasper de Buyst. På omgangshøjde med dem lå tyskerne Leif Lampater og Marcel Kalz. Alex Rasmussen og Michael Mørkøv havde noget at hente, da de efter den første aften lå en omgang efter.

Aftenens jagt startede som gårsdagens sluttede med livlig aktivitet fra løbets fem toppar, der foruden Hester/de Buyst, Lampater/Kalz og Rasmussen/Mørkøv består af det østrigske par nummer 3, Andreas Müller og Andreas Graf, og par nummer 14, Jesper Mørkøv og Christian Grasmann. Alle fem par havde taget to omgange på størstedelen af det øvrige felt en fjerdedel inde i jagten.

Flere andre af løbets par havde dog også mod på tilværelsen, og flere midterpar ville også være med til at stjæle omgange indledningsvist.

7'erne i charmeoffensiv

Godt halvvejs inde i jagten tog 7'erne for alvor skeen i den anden hånd og viste det fremmødte københavnske publikum den offensive kørsel, de er elsket for. Pludselig kørte løbets to Mørkøv-brødre, som om deres liv afhang af det, og efter en længere kamp med feltet vandt de en omgang på de øvrige toppar.

Kort efter ville 3'erne, 6'erne og 9'erne så svare igen, som det var sket de to foregående gange, men det ville 7'erne ikke være med til, og de stak efter. Det samme gjorde Mørkøv/Grasmann i par nummer 14, og alle toppar tog dermed en omgang sammen. Fire par var derfor på omgangshøjde med tyve minutter tilbage af aftenens tidlige jagt.

Kort efter tog den tysk/østrigske sammensværgelse - par nummer 3 og par nummer 6 - en omgang på det øvrige felt, og dermed bragte de rutinerede tyskere sig alene i spidsen.

Men endnu engang fik 7'erne - med en Michael Mørkøv i storform - taget i Ballerup Super Arena til at løfte sig, da de spurtede sig til en omgang.

Da nedtællingen af minutter blev til nedtælling af omgange var status for jagten, at Lampater/Kalz i par nummer 6 og Mørkøv/Rasmussen i par nummer 7 lå en omgang foran de tre øvrige toppar.

Derfor måtte Marc Hester og makkeren, Jasper de Buyst, i par nummer 9 agere. Først tog de initiativ og stjal en omgang med de øvrige toppar. Det kun for at køre rundt om feltet i et forsøg på at vinde en dobbeltomgang. Den mission ville 7'erne gerne være med til, og sammen tog de to par en omgang.

Det betød to ting med 10 omgange igen: Alex Rasmussen og Michael Mørkøv ville tage sig af jagtsejren og 6'erne, 7'erne og 9'erne lå på omgangshøjde i den samlede stilling. Det kunne dog ændre sig alt efter pointene givet ud fra jagtresultatet.

Da de blev talt op stod det klart, at Hester/de Buyst i par nummer 9 tog andenpladsen og fik point nok til at runde de 100 samlet. Derfor indtjente de en omgang i den samlede stilling og er alene i spidsen før aftenens resterende program. Mørkøv/Rasmussen og Lampater/Kalz ligger dog lige på kanten til også at indtjene en omgang i en tæt top tre.

Samlet stilling efter 1. jagt1 Jasper de Buyst - Marc Hester 100

1 omgang efter2 Alex Rasmussen - Michael Mørkøv 813 Leif Lampater - Marcel Kalz 80

2 omgange efter4 Christian Grasmann - Jesper Mørkøv 535 Andreas Müller - Andreas Graf 26

10 omgange efter6 Melvin Van Zijl - Didier Caspers 197 Denis Rugovac - Martin Hacecky 13

11 omgange efter8 Jake Duehring - Daniel Holloway 299 Martin Blaha - Vojtech Hacecky 1610 Nick Stöpler - Mathias Krigbaum 15

16 omgange efter11 Simon Bigum - Elias Helleskov Busk 912 Jiri Hochmann - Achim Burkart 5

17 omgange efter13 Nikola Aistrup - Jonas Aaen 20

18 omgange efter14 Sebastian Wotschke - Hans Pirius 11

19 omgange efter15 Manuel Cazzaro - Filippo Fortin 26