På et hængende hår

Det var hverken overbevisende eller kønt, da Brøndby besejrede AGF i bundkampen på Brøndby Stadion. Indskiftede David Williams udgjorde forskellen til sidst.

Morten »Duncan« Rasmussen stodg bag Brøndby første mål, da AGF, hvor han tidligere spillet, blev slået 2-1. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Als.

Med en kneben – og lidt heldig – 2-1-sejr over AGF, kravler Brøndby IF så småt i den rigtige retning i SAS Ligaen. Rent pointmæssigt forstås.

For selvom Morten »Duncan« Rasmussen bragte Brøndby foran 1-0 i det ottende minut, kan ingen hævde, at første halvleg sprudlede af format. Så langtfra. Begge hold forsøgte da godt nok det, fodboldkyndige kalder pasningsspil, men lykkedes ikke. Om end der var gyldne Brøndby-momenter, som ledte tankerne hen på gamle dage, hvor de blå-gule styrede alt og alle på grønsværen.

Træner Tom Køhlert stillede op i en 4-4-2-formation med Chris Katongo og Morten »Duncan« Rasmussen lurende oppe i forreste kæde, hvilket altså gav pote, da en hjørnesparksbold via anfører Per Nielsen, »Duncan« og en AGF-fod sejlede ind bag Steffen Rasmussen i AGF-målet.

Hvor AGF indledningsvist agerede, som den bundprop holdet rettelig er, kom Århus-drengene så småt ind i rytmen. Hvilket førte pæne chancer med sig – dog uden Dioh Williams og Lars Pleidrup fik tur i den.

AGF-forsvaret virkede i samme kontekst ej heller i super-topform. Ligesom det er svært at tro, at Brøndbys nyeste svensker, Samuel Holmén, har en yndlingsplads på banen, der hedder »højre midtbane«.

Holmén gjorde i hvert fald ikke meget, der skriger på særdeles positiv omtale.

Modsat AGFs Peter Graulund, der tidligere med gedigen succes har optrådt for Vestegnens stolthed. Graulund modtog nemlig en stikning i dybden i det 52. minut, fortsatte sit løb, og sparkede bolden videre over i målhjørnet. 1-1. Uden chance for Brøndby-keeper Stephan Andersen.

Herefter var der stillingskrig til ære for 17.070 tilskuere. Hverken hjemmeholdet eller AGF satsede voldsomt på yderligere scoringer. Uagtet Martin Ericsson kom ind som joker på bekostning af Kasper Lorentzen i Brøndby-regi.

Sikkert er kun, at AGF føler sig okay til rette på Brøndby Stadion – ikke mindst med tanke på 1-0-sejren og Mike Tullberg-mirakelmålet tidligere på sæsonen.

Og dømte dommer Thomas Vejlgaard overhovedet korrekt, da han underkendte Lars Pleidrups snigermål med cirka 25 minutter igen?

Hvis Brøndby – i slutfasen – vitterlig konstruktivt forsøgte at mobilisere al den selvtillid, som udebanegevinsten i Viborg må have tilført holdet, var det unægtelig svært at se.

Sorry, Brøndby og omegn. Det spillede ikke på den store klinge. Der var flere frustrationer end lækre detaljer at spore.

Det var de hvii’e fra Århus, som godt nok havde røde trøjer på, der i perioder gjorde det bedst.

Lige indtil hurtige, indskiftede David Williams atter en gang slog til. Iført ungdommens gå-på-mod og Brøndby-entusiasme – et mønstereksempel på en holdspiller. Williams udplacerede sikkert Steffen Rasmussen en halv snes minutter før sidste dommerfløjt. Og skaffede Brøndby den anden SAS Liga-sejr på stribe.

På et kulsort hængende hår.