Overrasket? Jon Dahl er den mest populære mand i Japan

Det danske fodboldlandshold er i Japan for at deltage i Kirin Cup. Træning på et sportsanlæg i Osaka. Jon Dahl Tomasson skriver autograf til fan. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang

Danmarks assistentlandstræner, Jon Dahl Tomasson, var dagens mest populære dansker, da reserverne lørdag eftermiddag trænede i Osaka, hvor de var ankommet om formiddagen.

En gruppe autografjægerne på omkring 15 japanere havde taget opstilling ved hegnet ind til træningsbanen, og flere af dem bar danske landsholdstrøjer. »Agger« stod der på ryggen af flere af dem, men i anførerens fravær var Jon Dahl Tomasson den mest eftertragtede.

»De har god smag,« grinede Jon Dahl Tomasson, da han hørte, at der stod folk og ventede på ham, og hans måske største fan i Osaka forklarede, hvorfor det netop var Kanon-Jon, han gik efter:

»Jeg så ham, da han spillede for Danmark ved VM i 2002. Han scorede fire mål, og så blev jeg fan af ham. Samtidig holder jeg også med AC Milan (hvor han har spillet, red.),« forklarede Hamaguchi Keishi (billedet), der var iklædt en dansk landsholdstrøje og havde et billede af Jon Dahl Tomasson med.

To andre havde Ajax-trøjer med henholdsvis »Eriksen« og »Schöne« på ryggen, mens en pige var rejst fra Tokyo med sin Brøndby-trøje for at få et glimt af det danske landshold og især Daniel Agger. Da han ikke var med, gik hun efter Frederik Rønnows autograf og blev glædeligt overrasket, da han trådte ud af bussen for at give hende sin underskrift og få taget et selfie.

Mens reserverne og Kasper Schmeichel trænede, var resten af startformationen blevet tilbage på det nye hotel i Osaka, hvor de trænede i træningscentret. Danmark spiller sin anden og sidste kamp i Kirin Cup, når landsholdet tirsdag møder Bulgarien.