Overkommelig kvalifikationsgruppe venter håndboldlandsholdet

trdtrh
Læs mere
Fold sammen

Det danske kvindelandshold i håndbold er kommet i en gruppe, hvor der burde være gode muligheder for kvalifikation til EM 2016.

Danmark endte i gruppe 6 sammen med Rusland, Tyrkiet og Portugal, da der torsdag blev trukket lod til kvalifikationsgrupperne i den skånske by Kristianstad.

Skal Danmark kvalificere sig til EM 2016, kræver det, at kvindelandsholdet ender som minimum toer i gruppen. Skulle holdet ende på en tredjeplads, er der dog stadig en chance, da den bedst placerede treer i hele kvalifikationen også går videre.

Kvalifikationskampene starter med to kampe i oktober 2015, dernæst to kampe i marts 2016 og til sidst spilles de afgørende kampe i juni 2016.

EM, som spilles fra den 4. til den 18. december 2016, afholdes i Stockholm, Malmø, Helsingborg, Kristianstad og Göteborg.

Se alle kvalifikationsgrupperne her:

Gruppe 1: Norge, Rumænien, Hviderusland og LitauenGruppe 2: Serbien, Tjekkiet, Ukraine og ItalienGruppe 3: Spanien, Holland, Østrig og vinder af præ-kval gruppe A (Aserbajdsjan, Bulgarien og Færøerne)Gruppe 4: Montenegro, Kroatien, Makedonien og SlovenienGruppe 5: Ungarn, Polen, Slovakiet og vinder af præ-kvalgruppe B (Finland, Island og Kosovo)Gruppe 6: Danmark, Rusland, Tyrkiet og PortugalGruppe 7: Frankrig, Tyskland, Island og Schweiz