Otte Tour-hold vil protestere mod doping

Tourens franske og tyske hold vil inden onsdagens etape markere deres utilfredshed med dopingproblemerne i sporten - og med Michael Rasmussens hold, Rabobank.

De seks franske og to tyske hold, der deltager i Tour de France, vil i kølvandet på dopingudelukkelsen af Alexandre Vinokourov sammen protestere mod doping inden starten på onsdagens 16. etape i Orthez.

De otte hold opfordrer alle professionelle cykelhold til at overholde den fællesaftale, der blev indgået i 2005, og som blandt andet siger, at ingen hold kan stille til start med ryttere, der er under dopingmistanke. Opfordringen er angiveligt en slet skjult hentydning til hollandske Rabobank, der har danske Michael Rasmussen på holdet.

Samme otte hold har nemlig tidligere under Tour de France holdt et møde, hvor eneste punkt på dagsordenen var løbets førende rytter. Holdene mener, at Michael Rasmussens mandskab skulle have trukket ham fra holdlisten inden starten, fordi man var bekendt med, at danskeren flere gange op til Touren havde sjusket med indberetningerne til dopingmyndighederne.

/ritzau/