Oracle en sejr fra finalen

Den amerikanske it-milliardær og sejlsportsfanatiker Larry Ellison kunne natten til i dag se sit dyre hobbyprojekt Oracle Racing tage det næstsidste skridt mod finalen i den prestigefulde Louis Vuitton Cup i Auckland på New Zealand.

Oracle vandt sejladsen med 55 sekunder og har nu bragtstillingen på 3-1 mod OneWorld. Bedst af syv sejladser vinder semifinalen. Foto: Epa/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Oracle har nu vundet tre sejre i træk over rivalerne og landsmændene fra OneWorld, som er støttet af Ellisons yndlingsaversion Paul Allen, der blandt andet var med til at stifte Microsoft.

En Oracle-sejr mere giver adgang til finalesejladser mod schweiziske Alinghi, hvor det gælder adgang til America's Cup-kamp mod titelindehaverne fra Team New Zealand.

For OneWorld må den chance synes umulig. Sejlsportssyndikatet er efter en dom for designspionage blev frataget et point, og amerikanerne skal derfor vinde de næste fem sejladser i træk for at nå finalen. Frustrationerne blev ikke mindre natten til i dag, hvor OneWorld begik to fejl allerede før start. Straffen kostede føringen og på mållinjen et nederlag på 55 sekunder.

/ritzau/