Opsigtsvækkende trænerrokade på vej i Premier League

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er en opsigtsvækkende trænerrokade undervejs i Premier League. Alan Pardew forlader ifølge Daily Mail Newcastle og overtager nedrykningstruede Crystal Palace.

Ifølge avisen er ledelsen i Crystal Palace lykkedes med, at overtale Newcastles ejer, Mike Ashley, til at halvere Pardews frikøbsklausul således, at 'Ørnene' får lov at købe ham fri for 25 og ikke 50 millioner kroner. Alan Pardew er lidt mere end to år inde i sin kontraktperiode af otte års varighed i Newcastle.

Skiftet er ikke bekræftet, men falder det i hak. er det bemærkelsesværdigt, da Alan Pardew dermed forlader Nordenglands slumrende gigant med markant større budgetter og 52.000 fanatiske fans på St. James Park til fordel for Crystal Palaces 'low budget'-mandskab og slidte Selhurst Park med en kapacitet på 26.000 tilskuere. Alan Pardew udtalte tilmed i august da trænerjobbet i Crystal Palace senest var ledigt, at 'jeg har større ambitioner end det', men stemningen er slået om de seneste uger, og spekulationerne om et jobskifte vandt fart efter Newcastles sejr over Everton søndag aften, hvor han udeblev fra de planlagte presseaktiviteter.

Neil Warnock der afløste Tony Pulis i august blev fyret efter nederlaget til Southampton anden juledag, og herefter er det gået stærkt med at etablere en føler til Pardew. Den Wimbledon-fødte londoner bor stadig i Surrey i den engelske hovedstad, og den lange distance sammenholdt med ledende fan-fraktioner på St. James Parks stigende utilfredshed med Alan Pardew, synes at være den oplagte forklaring på, hvorfor han er villig til at træde et trin ned af stigen.

Det er dog ikke et ukendt trin, han betræder. Som aktiv spiller havde han karrierens største stunder netop med fire sæsoner hos Crystal Palace, og selv om han tidligere med fyringer har brændt fingrene med trænerjobs i det hektiske London-område hos West Ham og Charlton, så ligner det alle gode gange tre for Alan Pardew.

Favoritterne til at overtage Newcastle-jobbet er Ajaxs træner, Frank de Boer, og naturligvis manden med kasketten og det store organisatoriske talent - Tony Pulis. Han sikrede på imponerende vis Crystal Palace overlevelse sidste sæson efter Ian Holloway ellers havde gjort sit til at trække proppen, men uenigheder om transferbudget og ambitioner fik veteranen til at trække sig kort før sæsonstart.

Netop hans taktiske evner gav ham hæderen som årets træner i Premier League, og det er selvsamme kompetencer, Alan Pardew kritiseres for at mangle. Det ligner en kabale med konsekvenser.