Opsang uden virkning

Anja Andersen skældte ud for alle pengene, men lige lidt hjalp det. Ligesom Viborg fik Slagelses favoritter en dårlig start i Champions League.

»Hjem til skideballen, Vorherre bevares,« sang John Mogensen. Anja Andersen skældte og smældte, men fik ikke den ønskede virkning af sin opsang, da Slagelse indledte gruppespillet i Champions League med et nederlag på hjemmebane til Hypo Niederösterreich.<br>Foto: Claus Fisker Fold sammen
Læs mere

»Der er kun én, der kæmper røven ud af bukserne. I andre kan ikke være det bekendt. For helvede, tro nu på jer selv.«

Kvinden, der kæmpede den omtalte legemsdel ud af de blå Slagelse bukser var vist nok stjernespiller Bojana Popovic. Kvinden, der fyrede den solide skideballe af, var - hvis enkelte skulle være i tvivl - Anja Andersen.

Da manglede der knap fire minutter af Champions League-kampen mod Hypo Niederösterreich og cheftrænerens drømmehold var i store vanskeligheder.

Opsangen hjalp imidlertid ikke, overhovedet ikke, fristes man til at sige, og i sidste ende stod de tidligere vindere af den mest prestigefyldte klubturnering som tabere.

25-22 endte det til østrigerne, der har Ryan Zinglersen som cheftræner og på banen har en vigtig brik i skikkelse af den tidligere Slagelse-profil Ausra Fridrikas.

Med det højest overraskende nederlag sluttede første runde i mesterturneringen som en dansk skuffelse. Som om landsholdets EM-fiasko ikke var nok.

Aalborg DH, der på forhånd var de undertippede, reddede æren med en nærmest sensationel sejr over Krim Ljubljana, men da de forsvarende CL-mestre fra Viborg tabte nede i Kroatien, blev det alt i alt en dansk weekend i nederlagets tegn.

I Slagelse løb det ud i obligat rasen mod kampens dommerpar, og da det var overstået havde Anja A. åbenbart mistet stemmen. I hvert fald ønskede hun ikke at stille op hos DR-TV, der ellers - ligesom mange andre - gerne ville have en forklaring på, hvad der gik galt.

Tale ville derimod gerne sejrherre Zinglersen, der oplever sin sidste sæson i det østrigske, inden han vender hjem for at blive herretræner i Skjern.

»Jeg er meget stolt,« sagde en rørt mand, der dedikerede sejren til Hypos karismatiske boss og stifter Gunnar Prokop, hvis hustru Liese, der var sit lands indenrigsminister, døde for en uge siden.

»Det er første gang i 230 kampe, at han ikke er med på sidelinien,« konkluderede Zinglersen, der mente at viljen til fight var den væsentligste forskel på de to hold: »Når vi ikke kan tale sammen, må vi slås for det.«

I pausen havde han ellers brokket sig over, at netop kommunikationsproblemer voldte problemer. Senest har østrigerne, der aldrig har holdt sig tilbage for at investere i udenlandske spillere, købt koreansk. Udmærkede spillere, men da de indtil videre kun taler hjemlandets vemodige, kan det selvsagt være forbundet med vanskeligheder at sætte dem helt ind i de taktiske finesser.

Fra start syntes det nu heller ikke nødvendigt, da Hypo styrede begivenhederne. Havde det ikke været for Cecilie Leganger i Slagelses mål, havde det sandsynligvis lignet dansk sportslig katastrofe allerede fra start.

Men som landsmandinde Katrine Lunde i Aalborgs bur dagen før, diskede denne norske målvogter også op med de rene superredninger og faktisk lykkedes det Slagelse at gå til pausen med en føring på to mål.

»Nøglen til at vinde over Slagelse hedder Leganger. Hun styrer jo det hele,« konstaterede Zinglersen inden en anden halvleg, hvor hans dystre forudsigelse syntes at holde stik.

Slagelse udbyggede føringen til 15-11, men så begyndte det ganske langsomt at gå den anden vej. Leganger gjorde fortsat, hvad hun kunne plus lidt til, men da selv Popovic i slutfasen misbrugte et straffe, fornemmede man, at vinden blæste Hypos vej.

Kan det være nogen trøst, var det ikke kun Slagelse DT, der kom ud for et uventet nederlag. Også Kometal Skopje måtte overraskende bøje sig for FTC Budapest, engang kendt som Ferencvaros.

Ganske vist er ungarerne på ingen måde novicer. Faktisk vandt de sidste år den næststørste turnering EHF Cup'en og er kendt som et stærkt hjemmehold.

Alligevel må 31-28-gevinsten over de makedonske kvinder betegnes som en artig overraskelse, der lægger op til topmøde i, hvad der er blevet kaldt dynamitpuljen om en uge, når ungarerne drager til Wien, mens Slagelse og Kometal skal prøve at vaske skuffelserne væk.www.eurohandball.com.

Den officielle hjemmeside.