Omstridt pressechef kender ikke til noget møde med DHF-boss

finn-tage-jensen
DHF's pressechef Finn Tage Jensen under herrelandholdets træning fredag 2 januar 2015 i Aarhus. Fold sammen
Læs mere

Fortsætter Finn Tage Jensen som pressechef i Dansk Håndbold Forbund?

Det er der noget, der kan tyde på, at han gør.

I hvert fald så han med fra sidelinien, da herrelandsholdet fredag formiddag i Vibyhallen ved Aarhus indledte forberedelserne til VM-slutrunden senere på måneden i Qatar.

Det vil dog være forkert at påstå, at Finn Tage Jensen var speciel snakkesalig, da han mødte bt.dk's udsendte.

Efter hvad vi kan forstå, skal du have en snak med Morten Stig Christensen (DHF's generalsekretær, red.) den 6. januar. Er det korrekt?

»Det kender jeg ikke noget til.«

Du er ikke blevet indkaldt til noget?

»Nej.«

Men vi tænkte på...

»Jeg udtaler mig ikke til citat om noget som helst. Slut.«

Finn Tage Jensen kom mellem jul og nyt i modvind efter en kommentar om fyringen af kvindelandsholdets træner Jan Pytlick, der ved et pressemøde havde sagt, at han de seneste par år havde følt sig 'hængt op på et kors og langsomt forblødt'.

»Morten Stig er på ferie. DHF har ikke andet at sige, end at vi håber, han (Jan Pytlick, red.) kommer ned fra korset inden påske,« lød Finn Tage Jensens udtalelse til TV2.

Få timer senere udsendte DHF-formand Per Bertelsen en pressemeddelelse, hvori han tog klart afstand fra Finn Tage Jensens udmelding.

»Vi agter naturligvis at følge op på denne sag internt i Dansk Håndbold Forbund og beklager overfor de, der måtte have følt sig forulempet af udtalelsen,« skrev Per Bertelsen.

Det er ikke første gang, Finn Tage Jensen har været involveret i uheldige episoder.

Blandt andet havde han ved kvindernes VM-slutrunde i Brasilien i 2011 et par kontroverser med nogle repræsentanter fra Det Internationale Håndbold Forbund (IHF). Det skete i forbindelse med, at Maibritt Kviesgaard var blevet skadet i en af de første gruppekampe mod Argentina.

To år senere ved kvindernes VM-slutrunde i Serbien var der igen påstyr omkring pressechefen, da han via sin personlige Twitter-profil kritiserede TV2s håndboldeksperter.

»Det må nu også være svært hele tiden at forny sig som studie-håndbold ekspert - men behøver man være så ensidig som den unævnelige,« skrev han på Twitter uden dog at uddybe hvem 'den unævnelige' var.

Det var dog vidt antaget, at han hentydede til den tidligere landsholdsspiller Anja Andersen, der fungerede som ekspert under slutrunden.

Senere på aftenen fulgte han op med endnu et tweet:

»Nå - nu er det den norske træner, der er håbløs...må være fedt at have så meget forstand på, hvor inkompetente alle andre er.«

Da BT den efterfølgende dag spurgte ind til pressechefens tweets, reagerede han lettere irriteret og endte med at slette sin Twitter-profil.