Omdiskuteret oprykningskamp i Colombia skaber vrede

Den colombianske spillerforening kræver handling efter et mistænkeligt mål afgjorde en kamp om oprykning.

Den colombianske landsholdsspiller Mateus Uribe, der her er i kamp for FC Porto, kalder den mistænkelige kamp fra hjemlandet for en skændsel. Armando Franca/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Union Magdalena sikrede sig lørdag oprykning til den bedste fodboldrække i Colombia ved at vende 0-1 til en 2-1-sejr i en udekamp mod Llaneros.

Begge Union Magdaleans mål blev scoret i kampens overtid, og især det sidste mål efter knap 96 minutters spil har skabt vrede og et krav om handling.

Llaneros' markspillere stod således mere eller mindre stille og tillod uden nævneværdig modstand, at Union Magdalena scorede sejrsmålet og sikrede sig oprykning.

Det skaber mistanke om aftalt spil, at Llaneros-spillerne ikke gjorde mere for at forhindre scoringen. Flere profiler har reageret vredt.

Den colombianske landsholdsstjerne Juan Cuadrado fra Juventus kalder målet for »mangel på respekt«, og landsholdskollegaen Mateus Uribe fra FC Porto er endnu skarpere i sin dom.

»Det er en skændsel for colombiansk fodbold,« siger Uribe ifølge Reuters.

Den colombianske spillerforening, Acolfutpro, kræver, at kampen bliver undersøgt af ligaforeningen, Dimayor.

»Kampens resultat har skabt enorm tvivl, og vi beder Dimayor gennemføre en grundig undersøgelse så hurtigt som muligt,« skriver spillerforeningen på Twitter.

Sideløbende med Union Magdalenas kamp tabte Fortaleza med 1-2 mod Bogota på hjemmebane. Fortaleza var uanset sit eget nederlag rykket op, hvis Llaneros havde taget point fra Union Magdalena.

Fortaleza-træner Nelson Florez erkender trist, at hans eget hold fejlede stort, men han er også vred over billederne fra den anden kamp.

»Jeg skammer mig ikke over at græde, for jeg føler mig berøvet. Vi kan fejle, men det må ikke ske på denne måde,« siger Florez.

/ritzau/