Olympisk mester er ude af VM

VM's første sensation indtraf, da den olympiske mester og tidligere verdensmester, Taufik Hidayat fra Indonesien, overraskende tabte i anden runde.

Indonesiens Taufik Hidayat røg onsdag sensationelt ud af VM i badminton i Kuala Lumpur. Han tabte i anden runde mod den useedede Anup Sridhar fra Indien, og sejrscifrene i inderens favør blev 21-14, 24-26 og 22-20.

Taufik Hidayat, som blev olympisk mester i 2004 og verdensmester året efter, er kendt for sine mildest talt ustabile præstationer, og mange havde før VM stillet spørgsmålstegn ved hans motivation, efter at han tidligere i august blev far. Indoneseren havde imidlertid manet alle betænkeligheder om sin form i jorden med en overbevisende sejr i første runde, men det rakte ikke over for Anup Sridhar, der ikke har nogen større resultater i sin karriere, men som måske spillede sit livs kamp mod Taufik.

Efter den medrivende kamp kastede Taufik Hidayat sin ketsjer ud til publikum. Måske var det den 26-årige indonesers sidste VM, eftersom han tidligere har gjort sig tanker om at stoppe sin glorværdige karriere.

/ritzau/