Olsens vigtige test

OPTAKT: Danmarks fodboldland står overfor en afgørende test i Århus.VIDEO: Olsen: Vi kan klare presset

Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere

Selv om der på papiret "kun" er tale om en venskabskamp, når Danmarks fodboldlandshold i aften løber på banen i Århus, er der alligevel meget på spil for landstræner Morten Olsen.

Tre vigtige spørgsmål skal besvares i kampen mod Irland, inden et alvorligt efterår melder sig.

For det første: Hvordan bliver NRGi Park i Århus som erstatning for nationalarenaen Parken, hvor Danmark er blevet forvist fra i tre kampe af UEFA som straf for fadæsen i juni, hvor en tilskuer løb på banen og slog ud efter kampens dommer.

For det andet: Hvordan vil Danmarks midtbane fungere uden holdets normale krumtap, Christian Poulsen, der udløste fadæsen mod Sverige, fordi han placerede en knytnæve i maven på en svensker i det danske straffesparksfelt.

Sidst - og slet ikke mindst - giver Morten Olsen Jesper Christiansen chancen i målet, fordi Thomas Sørensen er plaget af en skade. Står FC Københavns keeper distancen, kan Olsen tvinge sig selv ud i at skulle skifte permanent ud på målmandsposten. Et beslutning, han sidst stod overfor i 2001, da Peter Schmeichel spillede sin afskedskamp i nationaldragten mod Slovien.

Alvoren i Danmarks EM-kvalifikationsgruppe er ikke til at tage fejl af. Danmark indtager fjerdepladsen i puljen efter Sverige, Spanien og Nordirland. Sidstnævnte kan i aften øge afstanden til Danmark hjemme mod Lichtenstein og dermed overtage andenpladsen fra Spanien, som dermed bliver vores nærmeste konkurrent.

Morten Olsen skal teste sit landshold mod et irsk mandskab, der også er bagud i deres regnskab til EM-kvalifikationen, hvor Tyskland og Tjekkiet lige nu ligger til de to slutrundebilletter.

Læs DBU's kampprogram til venskabskampen mod Irland