Olsens landshold mod Australien

Morten Nordstrand fik fuldt udbytte af turen med ligalandsholdet.

Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere

Der kan blive tale om debut. når fodboldlandsholdet næste tirsdag i London tørner ud mod Australien i årets første af i alt tre testkampe.

Landstræner Morten Olsen valgte her til morgen at udtage FC Nordsjællands Morten Nordstrand, der var med ligalandsholdet i USA og Mellemamerika, til a-truppen.

- Jeg er overrasket, men utrolig stolt. Det er lidt vildere, end jeg havde drømt om. Men det er jo én af de ting, man har drømt om, netop at komme ind over A-landsholdet, siger Morten Nordstrand om sin mulige landsholdsdebut.

Derimod har Morten Olsen valgt at se bort fra landsholdets anfører, Thomas Helveg. Begrundelsen er den benhårde, at Helvegs situation i tyske Gladbach langt fra er optimal.

- Der er desværre heller ikke noget, der tyder på, at Thomas indgår i planerne hos Borussia Mönchengladbach her fra starten af forårssæsonen, og det er nu for uholdbart. Men Thomas er med sine kvaliteter og enorme erfaring en spiller, der absolut stadig er med i vores betragtninger, siger Morten Olsen om Thomas Helvegs situation.

Derimod har landstræneren valgt at fastholde Niclas Jensen på truppen, selv om hans situation ligner Thomas Helvegs.

- Niclas har taget konsekvensen af sin manglende spilletid i Fulham gennem efteråret, og er som bekendt vendt hjem til FC København, hvor jeg forventer, at han bliver blandt stamspillerne. Derfor er der perspektiv i at satse på ham allerede her fra årets første kamp, siger Morten Olsen.

Kampen mod Australien er den første af i alt 12 kampe i et tætpakket program for for 2007. Ud over tre testkampe skal landsholdet gennem ni EM-kvalifikationskampe.

Truppen til kampen mod Australien

Jesper Christiansen

Thomas Sørensen

Brian Priske

Daniel Agger

Lars Jacobsen

Michael Gravgaard

Niclas Jensen

Per Krøldrup

Christian Poulsen

Claus Jensen

Daniel Jensen

Dennis Rommedahl

Rasmus Würtz

Thomas Kahlenberg

Jesper Grønkjær

Jon Dahl Tomasson

Martin Jørgensen

Morten Nordstrand Nielsen

Nicklas Bendtner