Olsen tog det fulde ansvar

Morten Olsen erkendte efter nedturen mod Irland, at han helt havde fejlvurderet sine spilleres nuværende niveau og form.

Morten Olsen var ikke sen til at tage det fulde ansvar for den historisk ringe danske præstation i 0-4-nederlaget til Irland. Foto: Claus fisker Fold sammen
Læs mere

Mimikken hos den danske landstræner Morten Olsen sagde egentlig det hele, før han overhovedet indledte sin status efter testkampen mod Irland.

Akkurat så rystet og ærgerlig som landstræneren var, akkurat så jammerlig var den danske indsats nemlig over en bred kam under aklapsningen på hele 0-4 på NRGi Park i Århus - det største danske hjemmebanenederlag siden 0-6-beten til Sverige i 1959.

Sagt kort og kontant fungerede intet, som Olsen til sin fortrydelse måtte notere på sin blok før den videre knald-eller-fald-færd mod EM-slutrunden. Men landstræneren var ikke sen til at frikende spillerne.

»Jeg må tage denne kamp udelukkende på min kappe. Det som jeg mente, vi på nuværende tidspunkt var klar til, det var vi slet ikke. Så det var en total fejlvurdering fra min side,« lød den krystalklare udmelding til TV2 Sporten.

»Når det så er sagt, så kunne vi godt være kommet foran i kampen, men vi fik ikke fat i deres midtbane, og derigennem kom vi ikke fra kamp til spil, som man siger. Vi prøvede at spille os ind i kampen, og det lykkedes ikke. Men det at vi skulle variere kampen, det var en total misforståelse fra min side. Det kunne vi ikke i dag med de spillere, vi havde på banen,« sagde Morten Olsen og pegede også på de mange udskiftninger som en forklaring på nedturen, om end det ikke skulle være en undskyldning.

»Det er heller ikke nogen undskyldning fra vores side. Men vi har selvfølgelig taget hensyn til, at der er spillere, der har nogle vigtige kampe for deres klubhold, og som også skal være klar til Sveriges-kampen. Men den plan, jeg havde lagt i dag, var for optimistisk.«

Anfører Jon Dahl Tomasson ville dog ikke høre tale om, at nederlaget udelukkende var et udslag af Olsens fejldispositioner. Alle spillerne må tage del i beten, sagde han.

»>Det var skidt. Det kan vi ikke løbe fra. Et historisk stort nederlag på hjemmebane, det var ikke godt nok. Heldigvis var der ikke point på spil og med tanke på vores næste kamp, var det måske meget godt, at kampen ikke blev en walk over for vores vedkommende.«