Olsen skamroser landstræneremne

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Morten Olsen har kontraktudløb efter EM-slutrunden i sommeren 2016, og selvom hverken DBU eller Olsen vil afvise, at den 65-årige træner tager endnu en tørn på posten, hvor han har hersket siden 2000, så regnes det som mest sandsynligt, at Danmark skal have en ny landstræner.

I den sammenhæng er det ikke utænkeligt, at Morten Olsen har en vis indflydelse på, hvem DBU vælger som hans afløser. Derfor er det en ret opsigtsvækkende ros, Olsen nu melder sig på banen med i tyske Kicker, hvor han lovpriser Mainz-træner Kasper Hjulmand, der betragtes som en af de varmeste danske kandidater til jobbet.

Morten Olsen fastslår i det tyske medie, at han ikke er i tvivl om, at Hjulmand vil være en god afløser på posten som dansk landstræner. Samtidig siger Olsen, at han ikke er overrasket over, at Hjulmand har fået en god start på Bundesligaen med Mainz, der ligger nummer otte i tabellen efter 11 kampe.

- Han er en meget intelligent og dygtig træner, en koncepttræner, som man siger. Det er ikke overraskende for mig, at han gør et godt stykke arbejde efter en svær start (i Mainz, red.). Kasper kan forme et hold og føre det til succes, siger Olsen.

- Jeg håber, at det bliver en dansker. Vi behøver ikke at søge uden for landets grænser, fordi vi har gode trænere. Som sagt - en af dem er Kasper Hjulmand. Jeg stoler fuldt ud på ham i forhold til at overtage dette job, fortsætter Olsen, som samtidig siger til Kicker, at han selv er overrasket over, at det indtil videre er blevet til mere end 14 år i spidsen for det danske landshold.

- Da jeg startede, havde jeg ikke troet, at jeg ville blive så længe på posten. Først troede jeg kun, at jeg skulle være på posten i to år, og så var min plan at overtage en klub igen. Forbundet ville beholde mig, og til sidst ville jeg også gerne blive, siger Olsen.