Olsen: Jeg havde det ikke i mig

Tre af fem danske deltagere ved VM i atletik var i aktion lørdag, og det uden den store succes. Kuglestøderen Joachim B. Olsen skuffede fælt i finalen.

Lørdag blev ingen stor dag for dansk atletik ved VM i Japan. Danmarks eneste reelle medaljehåb var kuglestøderen Joachim B. Olsen, men danskeren kom slet ikke i nærheden af podiet. Godt nok kvalificerede han sig sikkert til finalen, men herfra gik alt galt, Olsen overtrådte sine tre første forsøg, og så var det slut. Slukøret kunne danskeren traske i bad, mens de otte bedste af de 12 finaledeltagere fik yderligere hver tre stød.

- Selvfølgelig er jeg meget skuffet. Det er langt at rejse for at få tre overtrådte, så det var sgu ikke så godt. Jeg kan ikke rigtig svare på, hvad der gik galt. Jeg havde bare ikke rigtigt kapaciteten i dag. Jeg kunne mærke det allerede i opvarmningen, hvor jeg havde et stød, jeg ramte. Normalt ville sådan et stød være 21,20 eller 21,30 meter, men den var kun 20,40, siger Olsen til Ritzaus Bureau.

Trespringeren Anders Møller og 800 meterløberen Rikke Rønholt leverede begge deres bedste resultat i sæsonen i indledende runde, men ingen af dem gik videre ved VM.

/ritzau/