Olsen har en plan

Landstræner Morten Olsen fremhævede det igen i lighed med anfører Jon Dahl Tomasson. Alle rød-hvide tror inderligt på EM-chancen. Mens Irland fremstår som optimal modstander i forberedelsen til september-braget i Sverige.

Morten Olsen tror fortsat på dansk EM-kvalifikation før morgendagens testkamp mod Irland.<br>Foto: Claus Fisker Fold sammen
Læs mere

Selvom det er fodboldsagen uvedkommende, har pressefolk bedre betingelser på NRGi Park end i Parken.

Der hersker nemlig både plads til spidse albuer og tykke maver blandt computerne på stadion i Århus, som tillige smukt omkranses af Marselisborgskovens træer.

Dét er her, fodboldlandsholdet for nuværende har hjemme som konsekvens af juni-episoden i nationalarenaen i København. Dét er her i Smilets By, de vigtige EM-kvalifikationskampe mod Liechtenstein og Spanien skal løbe af stablen. Dét er her, Irland stiller op til testopgør i morgen, en begivenhed, der med rød-hvide briller mest af alt handler om god forberedelse, inden Stockholm og Sverige venter i september.

Landstræner Morten Olsen meddeler også, at han har en spillemæssig plan, hvis kvalitet og indhold sættes på prøve mod irernes delvist svenskinspirerede 4-4-2-system.

»Først og fremmest skal vi finde vores eget spil igen. Det er to måneder siden, vi sidst var i kamp. Jeg har forskellige muligheder i tankerne, men der bliver ikke tale om eksperimenter. Det kan vi ikke tillade os. Desværre er det i denne sammenhæng et landshold, jeg er træner for. Ikke et klubhold. Jeg har ikke meget tid og kan ikke afprøve så meget, som jeg gerne ville,« siger Morten Olsen, der vil gøre brug af hele seks indskiftninger undervejs.

»Nogle af dem fra SAS Ligaen spiller med sikkerhed kun en halvleg. Ellers er der intet, som giver sig selv. Dét handler om at være i god form. Og det er kun glædeligt, at der er mange om buddet. At enkelte stamspillere er skadede, bevirker så kun i denne omgang, at jeg kan se nogle andre,« siger Morten Olsen.

Sikkert som fire hjørneflag på grønsværen er trods alt, at FC Københavns Jesper Christiansen vogter målet på bekostning af Thomas Sørensen, som nødvendigvis må kæmpe hårdt, hvis han vil tilbage i absolut landsholdsvarme.

På spørgsmålene gående på gruppe F og EM-kvalen? I den sammenhæng svarede Morten Olsen selvskrevet, at han tror på chancen.

Ligesom anfører Jon Dahl Tomasson, den danske landsholdsangriber.

»Men vi skal ramme en bølge og ikke brænde chancerne. Vi vil alle med til den slutrunde, hvor vi føler, vi hører hjemme,« siger Jon Dahl Tomasson, der selv spillede en vigtig rolle, dengang Danmark gjorde et forrygende comeback i EM-kvalifikationsturneringen i 1998-2000, hvor Hviderusland, Schweiz, Wales, Italien og Israel til sidst måtte bøje sig.

»Den stime, vi ramte dér, har jeg da tænkt på. Alt kan lade sig gøre,« siger anføreren, som kæmpede med i Århus for lidt over et år siden i kampen mod Paraguay.

»Der er en god stemning. Jeg ankom selv i dag (mandag, red.), så træner vi og spiller. Det er hu-hej vilde dyr, men det er fint at være tilbage. Folk på lægterne er i hvert fald meget engagerede, når vi ikke kommer så tit.«