Olsen har alle mand klar til det afgørende slag

Morten Olsen har alle spillere til sin rådighed, når Danmark tirsdag aften i Parken skal forsøge at vende en svensk 2-1-føring fra det første opgør i Stockholm til samlet dansk sejr og avancement til sommerens EM.

Fodbold
16.11.2015 - Pressemøde med fodboldlandsholdet på Hotel Marienlyst. Morten Olsen, landstræner Danmark, Daniel Agger, Danmark og William Kvist Jørgensen, Danmark Fold sammen
Læs mere
Foto: Anders Kjærbye

Det var den gode nyhed fra den danske landstræner, da han mandag eftermiddag holdt det sidste pressemøde inden opgøret i Parken tirsdag aften.

Dermed er Michael Krohn-Dehli altså klar igen. Sevilla-spilleren var ikke med i Sverige i lørdags på grund af en skade.

I løbet af mandagen skrev flere medier, at FCM's Pione Sisto også er med i den danske trup igen. Han var ellers udeladt og erstattet af Rasmus Falk op til kampen i Sverige på grund af en skade, men trænede ifølge flere medier med mandag i Helsingør, og man kunne på blandt andet Ekstra Bladets hjemmeside se billeder af Sisto i træningsøvelser. DBU kunne dog ikke mandag aften bekræfte, at Sisto igen er med i truppen.

Efter at have genset det første opgør mod svenskerne flere gange var landstræneren mandag nået frem til, at kritikken af den danske indsats i det første opgør flere steder i hans øjne havde været for hård.

»Vinderen har altid ret. Når man har tabt, så mener alle, at det har været noget lort det hele. Sådan er det ikke,« forklarede landstræneren, der beskrev opgøret i Stockholm som en spektakulær kamp hvor der skete noget.

Han er stadig fuld af overbevisning om, at Danmark kan løse opgaven med at sikre sig en EM-plads.

»Det går jeg ud fra, at vi gør. Det bliver hårdt, men det behøver heller ikke at blive let. Vi har hjemmebane, og vi har mulighed for at afgøre det hjemme. Det bliver en tæt kamp,« vurderede landstræneren.

Undervejs på pressemødet blev Olsen spurgt til, om han vil træde tilbage med det samme, hvis kvalifikationen skulle kikse tirsdag aften. Hans kontrakt, som han har varslet bliver den sidste med DBU, udløber ellers først til sommer.

»Det er et uberettiget spørgsmål. Jeg forstår det godt, men vi er her af én årsag, og det er for at kvalificere os,« lød det fra Morten Olsen, som ellers ikke ønskede at kommentere sin egen fremtid.

Morten Olsen gik også i rette med dem, der mente, at det danske landshold ikke har præsteret fra begyndelsen af kampene. Herunder også mod Sverige.

»Det bliver jeg nødt til at korrigere. Vi var klar mod Sverige, og hvis du ikke tror på det, så bliver du nødt til at se kampen igen,« svarede Morten Olsen, inden han uddybede, hvorfor han mente, at det danske landshold alligevel har et mentalt overskud inden opgøret mod Sverige.

»Vi fik overtaget mod slutningen af kampen, fordi vi havde held til at få svenskerne til at sideforskyde meget og dermed løbe mange meter. De blev trætte, og det kan være afgørende, at vi kom ud med dét overskud,« sagde Morten Olsen.

Både han og William Kvist, der også var med på det afsluttende pressemøde, håber, at tilskuerne kan blive den afgørende forskel tirsdag aften.

»Der var god stemning i Sverige, men jeg tror på, at vores fans kan gøre det endnu bedre. Det har vi i hvert fald oplevet før. Hvis Sverige tror, at de kan forsvare den hjem, får de det svært,« sagde Kvist og huskede tilbage på andre store kampe i Parken mod slutningen af kvalifikationsturneringer:

»Jeg husker Portugal og Norge, blandt andre, hvor vi blev båret frem af fanskaren.«

Kampen tirsdag aften er udsolgt, og DBU har meddelt, at sikkerheden omkring opgøret er skærpet som følge af weekendens terrorhandlinger i Paris. Man opfordrer tilskuere, der skal ind til kampen til at komme i god tid.

Hvis Danmark kvalificerer sig til EM-slutrunden, vil det være den femte af otte slutrunder, som det lykkes for Morten Olsen at få holdet med til. Slutrunden afvikles i Frankrig og bliver historiens største med 24 deltagende nationer.