Olsen: Den værste kamp i min tid

Landstræner Morten Olsen kalder 0-4-nederlaget for den værste præstation i sin tid på bænken. Samtidig udskyder han nomineringen af truppen mod Sverige.

Morten Olsen nåede onsdag et lavpunkt i sin tid som dansk landstræner. Nederlaget på 0-4 til Irland betegner Morten Olsen således som landsholdets værste præstation i de syv år, han har siddet på trænerbænken. Frem til onsdag var det en kamp i Dublin i marts 2002, der indtog den plads.

- Jeg har indtil i går (onsdag, red.) sagt, at nederlaget til Irland i 2002 var den værste præstation af landsholdet i min tid som landstræner, men det blev overgået af indsatsen i går, siger Morten Olsen i en pressemeddelelse fra Dansk Boldspil-Union.

- Nu står vi foran et stort analysearbejde. Vi skal så at sige finde tilbage til basis og de kerneværdier, der har kendetegnet landsholdet, når det er bedst - evnen til at præstere som hold, fortsætter Morten Olsen.

For at sikre sig det bedst mulige overblik over spillernes aktuelle form frem til de to EM-kvalifikationskampe mod Sverige og Liechtenstein har landstræneren valgt at udskyde nomineringen af truppen med to dage. Holdet vil derfor først blive udtaget den torsdag 30. august. Den oprindelige plan lød på, at truppen ville blive offentliggjort tirsdag.

/ritzau/