Oleg Tinkov vil forkorte de største etapeløb

Oleg Tinkov, holdejer af Tinkoff-Saxo. Fold sammen
Læs mere

Oleg Tinkov erkender i et interview med BBC, at det kan være nødvendigt at forkorte Giroen, Touren og Vueltaen, hvis hans udfordring til verdensstjernerne skal være realistisk at komme i mål med.

Tinkoff-Saxo-ejeren foreslog for nogle måneder siden, at de største ryttere som Alberto Contador, Chris Froome og Vincenzo Nibali burde deltage i alle de store etapeløb for på den måde at tilføje endnu mere prestige til de i forvejen berømte cykelbegivenheder.

En idé, som de tre verdensstjerner efterfølgende har afvist, fordi det simpelthen kræver for meget, men nu foreslår den sprudlende russer Oleg Tinkov så at gøre Touren, Vueltaen og Giroen kortere for på den måde at få de største navne i aktion mod hinanden.

»Jeg forstår godt, at det er hårdt at køre de her løb på tre uger med kun fem ugers mellemrum. Måske er løsningen i stedet at gøre etaperne kortere, eventuelt hele løbet. Jeg ser ikke nogen problemer i at forkorte løbene fra tre til to uger, sådan så det måske kun er Touren, der varer i tre uger« siger Oleg Tinkov til BBC.

I 2014 kørte Vincenzo Nibali, Alberto Contador, Nairo Quintana og Chris Froome i gennemsnit 10.521 kilometer på hele sæsonen. Sagt på en anden måde svarer det nogenlunde til den samlede længde på Giroen, Touren og Vueltaen.

Tinkoff-Saxo-stjernen Alberto Contador fortalte sidste år, at han vil gå efter at vinde både Tour de France og Giro d'Italia i 2015. En bedrift, som nu afdøde Marco Pantani fuldførte i 1998.