Olander pillede pynten af GOG

Kolding løb fra GOG i anden halvleg og snuppede mændenes pokaltitel.

Tæt og højtråbende stemning på tilskuerpladserne. Flotte angrebskombinationer og energipakkede enkeltmandspræstationer i en tæt kamp. Krydret med klasseredninger af to superkeepere. Sådan skal en pokalfinale være.

Mændenes finale i NRGi Arena i Århus mellem de to ærkerivaler GOG og Kolding havde alt det, kvindernes opgør manglede. Også selv om slutcifrene på 28-23 antyder, at Kolding var en klasse bedre.

Længe så det dog ikke sådan ud. I hele første halvleg så finalen ud til at gå fynboernes vej. Kolding-spillerne havde deres hyr med at passere en stærk Peter Henriksen, og uden Kasper Søndergaards skud- og gennembrudskraft havde den jyske scoringsprocent set sløj ud.

Midtvejs i første halvleg førte GOG 7-4, men Kolding fik begrænset skaderne til 12-11 i fynsk favør ved pausen. Ikke mindst takket være gode redninger af Frederik Olander i det jyske mål.

Fra sin bedste side
Og det kan da lige være, at den svenske keeper i det jyske mål viste sig fra sin allermest skræmmende gode side i de sidste 30 minutter. Kolding kom helt klart ud af pausekabinen med en intension om at kæmpe sig tilbage, mens GOGerne var noget tunge i optrækket. Og det må man aldrig være mod Kolding.

På ti minutter rykkede jyderne til en 18-14 føring.

Bo Spellerberg og især Kasper Søndergaard trykkede den af i angrebet, og Olander sprællede effektivt i den anden ende. Og da kontraekspressen med Boris Schnuchel i førersædet blev koblet på, efterhånden som GOG-spillerne blev mere og mere desperate i deres afslutninger, var GOGs skæbne beseglet.

Kasper Søndergaard blev valgt til finalens fighter, og hans indsats lover godt i forhold til EM i Norge, hvor Kolding-backen er eneste venstrehåndsskytte i bagkæden.