OL-sølvvinderen Mark O. Madsen drømmer om megakamp i MMA

Mark O. Madsen vil bruge sin mangeårige erfaring fra elitesport til at blive så god som muligt i MMA.

(ARKIV) Mark O. Madsen efter sin kamp mod den tidligere svenske MMA-mester Matthias Freyschuss under MMA Galla i Nykøbing Falster Hallen, lørdag den 13. januar 2018. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København. Mange danskere kender Mark O. Madsen fra hans tid som bryder, men OL-sølvvinderen fra 2016 har nu skiftet brydningen ud med kampsportsgrenen Mixed Martial Arts (MMA).

Lørdag skal danskeren kæmpe sin fjerde professionelle kamp mod englænderen Dez Parker, som har 17 professionelle kampe på cv'et.

MMA er stadig et nyt territorie for Mark O. Madsen i forhold til hans lange karriere inden for brydning. Men drømmene er fortsat store.

- Jeg drømmer om UFC (Ultimate Fighting Championship, red.), og jeg drømmer ultimativt om en megakamp i UFC, siger han.

Han fastholder dog samtidig sin disciplin fra de mange år som elitesportsudøver.

- For mig er det en livsstil at træne, sove og spise og prøve at blive den bedste version af mig selv i forhold til mit håndværk, lyder det.

Mark O. Madsen kalder kampen mod Dez Parker for sin største test i MMA til dato, men ser samtidig frem til udfordringen.

- Han bliver kaldt "The Arm Collector", fordi han har sluttet en stor del af sine kampe på en armlås fra brasiliansk jiu-jitsu. Så han er dygtig i gulvkamp. Det er en rigtig spændende udfordring, fordi ben er uvant for mig som bryder, hvor alt foregår over bæltestedet, siger Mark O. Madsen.

Danskeren har vundet alle sine tre professionelle kampe i sporten. Den tidligere bryder kan bruge sin store erfaring fra sporten i MMA, men det er alligevel ikke selve brydningen, som han lægger mest vægt på i sin nye kampsportsgren.

- Det, jeg prøver at tage mest med, er min tilgang til planlægning og forberedelse. Der er mange, der forestiller sig, at elitesport handler om talent. Men i min verden slår hårdt arbejde talent hver gang. Det, jeg tror på, er planlægning, eksekvering og evaluering, siger han.

Kampen mellem Madsen og Parker er en af ti kampe, som finder sted på lørdag til MMA Night i Brøndby Hallen.

/ritzau/