OL-optimistisk Team Danmark-direktør

Team Danmarks direktør Michael Andersen vurderer, at Danmark ved OL næste år har flere strenge at spille på end ved Legene i 2004.

Når det gælder medaljer ved VM og EM, var 2006 en af Danmarks bedste nogensinde, og selv om der endnu er halvandet år til OL i Bejiing, vurderer Team Danmark-direktør Michael Andersen, at Danmark p.t. har flere potentielle medaljevindere end forud for Legene i Athen i 2004.

»Det vil jeg mene, for vi har i øjeblikket en meget god bredde,« siger Michael Andersen til Berlingske Tidende.

Team Danmark-direktøren vil endnu ikke udtale sig om, hvor mange medaljer, han tror, Danmark vinder i Kina. Fordi Team Danmark kommer med en officiel udmelding om det i løbet af foråret.

»Vi har bedt sportscheferne i de forskellige forbund om at komme med en tilbagemelding inden den 1. marts, og så melder vi en samlet målsætning ud i løbet af marts eller april,« siger Michael Andersen.

Før OL i Athen i 2004 var seks til ti medaljer den officielle målsætning, men den blev på grund af optimistiske vinde undervejs lavet om til ti medaljer, og Danmark endte med at vinde otte - to guld og seks bronze.

Hvis man ser på medaljetagerne ved OL i 2004, var det meget som forventet. Der var guld til Kvindelandsholdet i håndbold og letvægtsfireren i roning, mens der var bronze til Wilson Kipketer og Joachim B. Olsen i atletik, Signe Livbjerg og Dorte O. Jensen (med besætning) i sejlsport, Michael Maze/Finn Tugwell i bordtennis samt Jens Eriksen/Mette Schjoldager i badminton.

Ingen oplagte
Hvis man ser bort fra bordtennis, var der tale om sportsgrene, hvor langt de fleste havde regnet med medaljer, og især roning, sejlsport og badminton er naturligvis også sportsgrene, som Danmark har gode chancer for at vinde medaljer i om halvandet år.

Til gengæld er det p.t. svært at pege på danskere med oplagt guldchancer, men ifølge Michael Andersen er der altså flere med medaljerchancer.

OL-optimismen kan dog ikke ses på Team Danmarks officielle målsætning for 2007. I 2006 vandt Team Danmark-støttede atleter 62 medaljer ved VM eller EM, men så mange bliver det næppe til i år.

»Vores målsætning for 2006 var 44 medaljer, og for 2007 er den vist på 35. Det skyldes, at der ikke er så mange verdens- og europamesterskaber som i fjor. Derudover bliver konkurrencen meget hårdere, da mange af mesterskaberne også gælder som kvalifikation til OL,« siger Michael Andersen, der i de kommende 12 måneder især vil have et godt øje til tre danske landshold:

»Kvindelandsholdet i fodbold samt både herrernes og kvindernes landshold i håndbold kan kvalificere sig til OL, og det er 60 udøvere, der er tale om.«

Uden dem vil Danmark formentlig stille med omkring 80 deltagere.