OL-kommentator begår kæmpe brøler på direkte tv: Folks reaktion er overraskende

Den canadiske sportskommentator Elliotte Friedman forbyttede torsdag den amerikanske svømmer Michael Phelps med rivalen Ryan Lochte under OL-finalen i 200 meter individuel medley. En uheldig brøler, men brugerne på de sociale medier tilgav hurtigt og mødte Elliotte Friedman med hjertevarme efter ærlig undskyldning.

Den amerikanske svømmer Michael Phelps konkurrerede i går med rivalen Ryan Lochte i OL-finalen i 200 meter individuel medley. En canadisk kommentator fik uheldigvis forbyttet de to svømmere, hvilket ikke gik ubemærket hen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erich Schlegel

»Phelps når måske ikke engang til podiet!«

Forvirringen var enorm, og mange troede ikke deres egne øjne og ører, da den canadiske CBC-kommentator Elliotte Friedman torsdag kommenterede OL-finalen i 200 meter individuel medley.

I svømmebassinet vandt den amerikanske supersvømmer Michael Phelps finalen og sikrede sig sin 22. guldmedalje. Der var faktisk ikke skyggen af tvivl om, at Phelps ville komme først i mål.

Men det var ikke sådan, Elliotte Friedman oplevede finalen. En lettere uheldig og uskyldig fejl fra Elliotte Friedmans gjorde nemlig, at han under hele konkurrencen fik forbyttet navnene på de to amerikanske svømmere Michael Phelps og Ryan Lochte.

Det til trods for, at Phelps' navn dukkede op som nummer 1 på skærmen, når svømmerne ved hver 50. meter lavede en vending i bassinet.

»Ryan Lochte går efter sin trettende medalje i sin karriere, gemmer det bedste til sidst. Han gør det endelig,« sagde Elliotte Friedman, der normalvis kommenterer ishockey.

Efter at have kommenteret finalen som om Michael Phelps i virkeligheden var rivalen Ryan Lochte - og omvendt - stod mange seere tilbage med en småforvirret mine. Og først i sekunderne efter det næsten to minutter lange ræs gik det op for kommentatoren, at han havde forvekslet amerikanerne.

Den svipser gik ikke ubemærket hen.

Elliotte Friedman valgte siden at undskylde på sin Twitter-profil, hvor han har mere end 320.000 følgere.

»Undskyld alle sammen. Jeg dummede mig. Ingen undskyldning.«

En undskyldning, der varmede hjerter og skabte forståelse på de sociale medier. Over 1.400 har retweetet kommentatorens undskyldning, og over 5.000 har liket i medfølelse.

Både på Twitter og Reddit mødes Elliotte Friedman med respekt for at have stået ved sin fejl.