O'Grady overlistet kort før mål

Team CSC Stuart O'Grady måtte nøjes med en tredjeplads på anden etape af Tour Down Under. Australieren blev fanget indenfor den sidste kilometer efter udbrud.

Det danske professionelle cykelhold Team CSC stak også næsen frem på anden etape af det australske cykelløb. Denne gang var det holdets lokale Stuart O'Grady, der efter udbrud på den sidste halvdel af 150 kilometer fra Mannum til Hahndorf, kom i mål på tredjepladsen. I den samlede stilling er danske Lars Bak på tredjepladsen stadig den bedst placerede CSC-rytter.

- Efter en skuffende start på første etape var mit mål at sætte feltet under pres på anden etape. Jeg var dog uheldig, at der i det afgørende udbrud sad fire ryttere fra et andet hold med, lød det fra en skuffet O'Grady efter løbet.

Det var holdet Chocolade Jacques, der havde overtaget og dermed matchbold i den afgørende fase. Det udnyttede den 25-årige belgier Steven Caethoven til at vinde spurten.

- Stuart var selvfølgelig meget ærgerlig bagefter, men han kørte en god etape og var stærkt kørende hele dagen. Det lover godt for den europæiske landevejssæson, konkluderede Team CSC's sportsdirektør Scott Sunderland efter etapen.

/ritzau/