Og dopingsynderen er ...

Italienske Christian Moreni blev i går afsløret i at have kigget dybt i testosteron-krukken. Italienerens hold, franske Team Cofidis, trækker sig som direkte konsekvens.

Ikke en dag uden doping-nyt. Først T-Mobiles Patrik Sinkewitz efterfulgt af blodhunden Alexandre Vinokourov. Sådan er cykelvirkeligheden anno 2007, desværre. I går udviklede sig tilmed meget nervepirrende, da det allerede omkring middagstid via den franske avis LEquipe kom frem, at endnu en Tour de France-rytter var testet positiv. Meldingen satte naturligvis spekulationer i gang. For kunne der måske være tale om den gule førertrøje i skikkelse af omstridte Michael Rasmussen? Eller hvad med Team CSCs Fabian Cancellara, der sluttede på en fornem andenplads på turen fra Marseille til Montpellier på 11. etape den 19. juli, hvor den positive dopingprøve blev taget.

Der viste sig nu at være tale om den 34-årige italiener Christian Moreni fra Team Cofidis, som sjovt nok selv demonstrerede mod forbudte midler før onsdagens startskud.

Morenis urinprøve blev analyseret på dopinglaboratoriet i Chatenay-Malabry, der altså er i stand til at se forskel på naturlig og kunstig testosteron.

Moreni kan nu se frem til en rum tid uden Tour de France og andre professionelle cykelløb. Sent i aftes besluttede Team Cofidis som konsekvens af dopingsagen at trække hele holdet fra årets udgave af verdens vigtigste cykelbegivenhed.

»Det er det eneste rigtige at gøre,« sagde holddirektør Francois Migraine.