Officielt: Mikkel Damsgaard skifter til Brentford

22-årige Mikkel Damsgaard slutter sig til danskerkolonien i Brentford. Han har fået en femårig aftale.

Mikkel Damsgaard har indtil videre optrådt 16 gange på det danske A-landshold. (Arkivfoto) Martin Sylvest/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den danske landsholdsspiller Mikkel Damsgaard skifter fra Sampdoria til engelske Brentford i Premier League på en femårig kontrakt. Det oplyser Brentford på sin hjemmeside.

22-årige Damsgaard har i længere tid været rygtet til danskerklubben, der har landsmand Thomas Frank som cheftræner.

»Mikkel er efter min mening endnu et klassisk Brentford-indkøb. Han er en ung spiller med et stort potentiale, der kan udvikles yderligere,« siger Frank til klubbens hjemmeside.

Offensivspilleren kan få debut lørdag, hvis han kommer i aktion mod Manchester United, som har Christian Eriksen i truppen. Eriksen spillede i sidste halvsæson i netop Brentford.

London-klubben har i forvejen flere landsmænd på kontrakt, blandt andre Christian Nørgaard, Mathias Jensen, Mads Bech Sørensen og Mads Roerslev.

Damsgaard kom til italienske Sampdoria fra FC Nordsjælland i 2020, og han slog for alvor igennem på landsholdet under sidste sommers EM-slutrunde. Her storspillede han som afløser for netop Eriksen, der fik hjertestop i åbningskampen.

Den tidligere FCN-spiller fik en stor del af sidste sæson ødelagt af en skade, ligesom han også fik diagnosticeret leddegigt.

Begge dele er kommet under kontrol, og Brentford håber, at han kan være med til at gøre holdets offensiv endnu stærkere.

»Mikkel er i stand til at skabe og score mål, og han har evnen til at løbe med bolden forbi spillere. Det er et fantastisk våben at have i truppen,« siger Thomas Frank.

Mikkel Damsgaard debuterede som 17-årig for FCN og nåede 93 kampe, 13 mål og 21 assister, inden Sampdoria slog kløerne i ham.

For Sampdoria blev det til 49 kampe, 2 mål og 4 assister.

I den danske landsholdstrøje står han noteret for 16 kampe og 4 mål. Han spillede i samtlige kampe under EM sidste år. Han scorede mod både Rusland i gruppespillet og i semifinalen mod England.

Han deltog i seks af de ti VM-kvalifikationskampe, som sikrede Danmark en billet til VM i Qatar senere i år.

/ritzau/