Officielt: Fuglsang og Kron er udtaget til Touren

Jakob Fuglsang og Andreas Kron er onsdag officielt blevet udtaget til årets Tour de France.

Andreas Kron var senest til start i Schweiz Rundt, hvor det blev til flere dage i løbets ungdomstrøje. Gian Ehrenzeller/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sløret blev allerede løftet i den forgangne weekend under Schweiz Rundt, men nu er det også officielt: Danske Andreas Kron får Tour de France-debut, når løbet starter i København i næste uge.

I en pressemeddelelse bekræfter hans hold, Lotto Soudal, at Kron er blandt de otte ryttere, der skal køre det tre uger lange etapeløb.

Også Jakob Fuglsang er blevet officielt udtaget af sit hold, Israel Premier Tech, onsdag.

»At starte Tour de France i mit hjemland bliver en oplevelse for livet for mig. Jeg kan ikke vente med at komme i gang.«

»Jeg er sikker på, at de danske fans vil gøre dette års Grand Depart til noget, der ikke vil blive glemt foreløbig,« siger Fuglsang til holdets hjemmeside.

Efter den samlede tredjeplads i Schweiz Rundt føler Fuglsang sig i god form.

»Jeg føler mig klar til Touren. Jeg har arbejdet hårdt for at nå til dette punkt, og jeg tror, at min form er, hvor den skal være lige nu.«

»Touren er altid uforudsigelig, men jeg er med for at sætte mit aftryk på løbet og ikke bare være endnu et sæt ben i feltet,« lyder det fra Fuglsang.

Ud over Fuglsang er Michael Woods, Chris Froome, Daryl Impey, Simon Clarke, Hugo Houle, Krists Neilands og Omer Goldstein med på mandskabet.

Kron får på sit belgiske mandskab selskab af Caleb Ewan, Reinardt Janse van Rensburg, Frederik Frison, Florian Vermeersch, Brent Van Moer, Philippe Gilbert og Tim Wellens.

»Med disse otte kan vi spille en rolle i stort set alle terræner i dette Tour de France,« siger holddirektør John LeLangue.

Han håber på topplaceringer til sprinteren Caleb Ewan, som han kalder »en af de hurtigste ryttere i feltet«.

»Derudover har Philippe Gilbert, Andreas Kron og Tim Wellens i de seneste uger bevist, at de er i vældig god form. De vil garanteret være aktive på de sværere etaper og være med i udbrud,« lyder det fra holddirektøren.

24-årige Andreas Kron kom til Lotto Soudal forud for sidste sæson. Han er foreløbig noteret for tre professionelle sejre, heraf to på World Touren.

Selvom han altså er debutant i Tour de France-sammenhæng, er han ikke uden kendskab til grand tours. Kron var til start i sidste års udgave a Vuelta a España, hvor han tre gange sluttede en etape i top-10.

/ritzau/