Officielt: FCKs Champions League-kamp bliver flyttet

FC København har måttet kæmpe hårdt for at få flyttet Champions League-kamp. Men nu er det lykkes. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

FC København skal alligevel ikke til den østlige del af Ukraine for at spille kvalifikationskamp i Champions League. Det har UEFA onsdag oplyst de danske vicemestre.

I stedet bliver kampen mod FC Dnipro flyttet til den ukrainske hovedstad, Kiev. I FCK vækker den beslutning glæde:

- Vi er tilfredse med, at UEFA har lyttet til og forstået de mange argumenter, som talte imod at afvikle kampen i Dnipropetrovsk. Og i den sammenhæng skal vi sende en stor tak til DBU for støtten og samarbejdet. At spille i Kiev er en brugbar løsning, da vores forsikringsselskab dækker os i det område, Udenrigsministeriet mener, det er en klar forbedring pga. den store afstand til de østligste regioner i Ukraine, og fordi det er muligt for os at flyve tæt på eller til Kiev, siger administrerende direktør, Anders Hørsholt, til klubbens hjemmeside.

UEFA havde i første omgang fastslået, at kampen sagtens kunne blive spillet i Dnipropetrovsk, Siden argumenterede københavnerne for, at ingen charterselskaber ville flyve dem til byen, ligesom de ikke kunne blive forsikret. Og noget kunne altså tyde på, at det europæiske fodboldforbund har lyttet til den appel:

- Vi vil gerne understrege, at vi intet problem har med vores modstanderklub, FC Dnipro, og det her alene har handlet om sikkerhed og fornuft. Nu sætter vi alle sejl ind på at få arrangeret den bedst mulige tur og forberedelse med den sparsomme tid, vi har til rådighed, og så er fokus udelukkende på det sportslige. Det er en stor og vigtig kamp for F.C. København, siger Anders Hørsholt videre.

Kampen bliver spillet den 30. juli kl. 18.00.