Østrigsk langrendsløber knaldet for doping under OL

Søndag bragte endnu en dopingafsøring for dagens da den østrigske skiløber Johannes Dürr blev testet positiv for blodpræparatet EPO. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Afslutningen på vinter-OL i Sotji bragte endnu en dopingsag frem i lyset, da en østrigsk langrendsløber blev taget for EPO.

Der var en, der var to og der er i hvert fald en håndfuld dopingsager ved vinter-OL i Sotji.

På Legenes sidstedag blev det den østrigske langrendsløber Johannes Dürr, der gjorde sig negativt bemærket ved at blive testet positiv for det stærkt præstationsfremmende blodpræparat EPO.

Den østrigske delegationsleder Karl Stoss erklærede sig angiveligt "chokeret" over den 26-årige atlets fiflen med forbudte stoffer. Men det er måske i bevidstheden om, at Østrig gang på gang har leveret skandalesager i den krævende udholdenhedsidræt og ved vinter-OL i Torino måtte se seks skiløbere tage flugten efter en dopingrazzia.

Johannes Dürr er den femte atlet med kurs mod Sotjis synderegister. Tidligere på ugen var det den italienske bobslædekører William Frullani, den tyske skiløber Eva Sachenbacher-Stele, den ukrainske skiløber Marina Lisogor og den lettiske ishockeyspiller Vitalis Pavlovs, som måtte rejse hjem i utide med en dopingsag på samvittigheden.

Det samlede antal dopingtilfælde fra Sotji kan sagtens nå at stige, idet de WADA-akkrediterede laboratorier ikke har nået at analysere de op imod 2.500 test, som skulle være foretaget ved det igangværende vinter-OL.