Økonomisk presset DBU forgylder formand

Dansk Boldspil-Union har udbetalt 2,25 millioner kroner til sin netop afgåede formand i et »særligt formandshonorar«. Det er sket trods stort underskud.

DBUs afgående formand, Allan Hansen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dansk Boldspil-Union (DBU) har udbetalt et såkaldt særligt formandshonorar på 2,25 millioner kroner til sin netop afgåede formand Allan Hansen. Det viser DBUs nyligt offentliggjorte regnskab for 2012 og 2013 ifølge Politiken.

I DBUs bagland undrer man sig over det store engangsbeløb, der er blevet udbetalt, selvom forbundslederen trådte tilbage af egen fri vilje.

Undringen skyldes ikke mindst, at den økonomisk trængte union samtidig præsenterede et årsregnskab med et underskud på 9,9 millioner kroner, hvilket var dobbelt så stort som forventet.

Mads Øland, direktør i Spillerforeningen, kritiserer, at en så stor ekstraordinær post er blevet vedtaget uden en grundig forudgående debat.

»Jeg gennemgik regnskabet ret grundigt, men jeg har ikke set det,« siger han til Politiken og tilføjer:

»Når man som DBU er en delvis offentligt finansieret virksomhed, og man er en organisation med over 300.000 medlemmer, skal man bestemt diskutere den slags honorering af formanden i fuld offentlighed. Det er en vigtig debat, og man har en særlig forpligtelse til at veje hver en krone«.

Bjarne Ibsen, idrætsprofessor ved Syddansk Universitet, kritiserer, at DBU har udbetalt et ekstraordinært millionbeløb til en medlemsvalgt formand.

»Den slags har jeg aldrig hørt om før. Det er rystende, at DBU ikke har nogen fornemmelse for, at det kan støde eller demotivere de frivillige, der knokler gratis for fodbolden,« siger han til avisen.

Allan Hansen og DBU-kasserer Christian Kofoed forklarer størstedelen af de 2,25 millioner kroner med, at det er en pensionsordning vedtaget af bestyrelsen sent i 2012, som virker med tilbagevirkende kraft.

»Det dækker først og fremmest over en pensionsordning og dernæst en aftale om i de kommende tre år at medvirke til at styrke DBUs nye ledelses internationale vinkel - med henblik på at DBU også på den lange bane er i stand til at være højt placeret. Så det er en todelt aftale,« siger Allan Hansen til Politiken.

Han understreger, at alt er gået efter bogen.