Obama: Ali var den største - punktum

Den amerikanske præsident Barack Obama hylder i en udtalelse den afdøde bokselegende Muhammad Ali.

Barack Obama hylder den amerikanske bokselegende Muhammad Ali, der mistede livet tidligt lørdag dansk tid. Reuters/Action Images Fold sammen
Læs mere

Phoenix. - Muhammad Ali var den største. Punktum.

Sådan lyder de indledende ord fra USA's præsident, Barack Obama, der efter Muhammad Alis død tidligt lørdag dansk tid lovpriser ham i en udtalelse.

Han siger, at både han og den amerikanske førstedame, Michelle Obama, er i sorg, efter at bokselegenden afgik ved døden i en alder af 74 år.

- Ligesom alle andre på den her klode, så sørger Michelle og jeg over hans død. Men samtidig er vi også taknemmelige over for gud, for at vi har været så heldige at kende ham, lyder det fra den amerikanske præsident ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Han var en ligeså dygtig poet som bokser i ringen, men han var samtidig også en mand, der kæmpede for, hvad der var rigtigt. En mand, der kæmpede for os.

Præsidenten skriver, at han har et par af Muhammad Alis boksehandsker i sit kontor i Det Hvide Hus. Ved siden af handskerne er det ikoniske billede af en kun 22-årig Muhammad Ali, der netop har besejret landsmanden Sonny Liston.

- Han var selvfølgelig ikke perfekt. Han var magisk i ringen, men kunne også være ubetænksom med sine ord og fyldt med modsigelser. Men hans fantastiske, smittende og uskyldige væsen gav ham i sidste ende flere venner end fjender, lyder det.

Bokselegenden blev døbt Cassius Clay, men skiftede navn til Muhammad Ali, da han blev optaget i den muslimske forening Nation of Islam. Han var verdensmester i sværvægt tre gange, før han stoppede sin boksekarriere i 1981.

Muhammad Ali er af mange iagttagere betegnet som den største bokser nogensinde.

/ritzau/