OB var knusende overlegen

Et stærkt spillende OB-hold pressede St. Patricks helt tilbage til Irland med en overbevisende sejr på 5-0.

OB var knusende overlegen i aftes, hvor de stribede sikrede sig videre avancement til næste runde i UEFA Cup-kvalifikationsturneringen. Foto: Lars K. Mikkelsen Fold sammen
Læs mere

De store blå-hvide flag dansede over tribunerne på Fionia Park i Odense, der i går dannede rammen om returkampen mellem OB og St. Patricks. Sidste gang de to hold mødtes var i Dublin, hvor kampen endte 0-0. OBs videre deltagelse i UEFA-cuppen afhang dermed af aftenens kamp, hvor der skulle hentes point hjem.

OB lagde et godt pres på de rød-hvide irere i begyndelsen, men kom ikke til de helt store chancer. Det er først i det 19. minut, at Hans Henrik Andreasen får scoret det forløsende mål til 1-0. Der går herefter ikke mere end 10 minutter, før Kim Christensen scorer og bringer OB foran med 2-0.

OB begyndte at få samspillet til at glide og fik presset det irske mandskab længere tilbage på banen. To minutter senere er der igen trængsel foran den irske målmand, og Cristian Bolanos er tæt på at bringe OB yderligere foran. De irske spilleres samspil fungerer ikke, og de formår ikke at komme til mange chancer. Den eneste reelle chance, St. Patricks har, er da Ryan Guy placerer bolden i målets sidemasker.

I det 44. minut lykkedes det Jonas Borring at score til 3-0 på et flot hovedstødsmål.

OB fortsatte presset mod St. Patricks i anden halvleg og kom til en del målchancer. Det var dog først i det 72. minut, at OBs anstrengelser bar frugt. Kim Christensen kom endnu engang på måltavlen, da han scorede til 4-0 mod et demoraliseret irsk hold.

Det lykkedes St. Patricks at komme til et par enkelte chancer på trods af den nedslående målscore, og de er tæt på at reducere i det 84. minut på et hårdt spark fra feltgrænsen.

Sejren blev cementeret i det 88. minut, hvor Peter Nymann scorede kampens flotteste mål. Han driblede forbi flere af de irske forsvarsspillere og fik sendt bolden helt op i højre side af målet uden chance for den irske målmand.

5-0 blev resultatet, som OBs træner Lars Olsen kan være godt tilfreds med, og sejren betyder, at OB går videre til næste runde i UEFA-cuppen.