OB og B1909 går sammen

De to store traditionsrige fodboldklubber OB og B1909 slår i dag pjalterne sammen i et sensationelt samarbejde.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lederne fra de to klubbers professionelle selskaber samles i dag til et historisk møde, hvor de sammen vil fortælle offentligheden enkelthederne om det opsigtsvækkende projekt, skriver Fyens Stiftstidende lørdag.

I aftes var de ansvarlige ledere meget fåmælte.

- Det er et historisk samarbejde alene af den grund, at der aldrig tidligere har været noget. Men klubberne har aftalt indbyrdes ikke at afsløre enkelthederne, sagde OB's administrerende direktør Kim Brink i aftes til Stiftstidende.

Kilder i miljøet tæt på de to klubber vurderede, at B1909 i fremtiden skal være en slags satellit-klub for OB, der kan afgive de næstbedste spillere til B1909.

Klubben fra Vollsmose slås i øjeblikket for overhovedet at overleve i dansk fodbolds absolutte top.

- Skal B1909 være satellit-klub for OB?- Det ville være unfair over for B1909 at fortælle, hvad der skal ske, tilføjede Kim Brink.

De to klubber har i forvejen indledt et samarbejde på trænerfronten.Begge parter pointerer, at der efter i dag stadig er et aktieselskab i både OB og B1909, og at der ikke bliver tale om en fusion af de to klubber.

- OB og B1909 vil stadig være separate aktieselskaber, oplyser B1909's direktør Leo Jensen.OB og den tredje store magtfaktor i fynsk fodbold, B1913, har i de seneste år været på kant med hinanden.

De to klubber har kæmpet med alle midler for at sikre sig øens største fodbold-talenter og B1909's forhold til amatørklubben B1913 har været tilsvarende køligt.

90 procent af B1909's ungdomsspillere er indvandrer-børn, og klubben har endnu ikke haft ressourcerne til at gøre dem til førsteholdsspillere.B1913 har for nylig indgået et samarbejde med den engelske 1. divisionsklub Nottingham Forest.- OB og B1909 må gøre, hvad de vil.

Vi koncentrerer os om at optimere vores egen trup. Men det ville da være fint, hvis B1909 kunne få et par spillere fra OB, så de holder sig i 1. division, siger B1913's elitechef Jan Larsen.