Nyt våben åbenbarede sig for Hareide i dansk målfest

Åge Hareide rykkede Christian Eriksen frem i angrebet i sejr over Bulgarien og fik et hattrick på ti minutter.

Nils Meilvang - 20160608004544
Det tog Christian Eriksen ti minutter at score seniorkarrierens første hattrick, da Åge Hareide rykkede Tottenham-spilleren frem i angrebet mod Bulgarien. Scanpix/Nils Meilvang
Læs mere
Fold sammen

Osaka. Christian Eriksen viste målnæse som aldrig før, da landsholdet tirsdag afsluttede Kirin Cup i Japan med en 4-0-sejr over Bulgarien.

Med 20 minutter tilbage af kampen blev Tottenham-stjernen skubbet frem fra den offensive midtbane til angrebet, og på under ti minutter kvitterede Eriksen med et hattrick.

Åge Hareide har dermed fået et ekstra våben forud for VM-kvalifikationen, der begynder til efteråret.

- Vi ved jo, at han er en god spiller.

- Eriksen blev skubbet frem på banen, da vi tog Morten "Duncan" Rasmussen ud, og det er klart, at han bliver farligere jo tættere, han er på målet, siger Hareide.

- Det er jeg glad for. Det betyder, at vi kan putte Christian ind der. Vi ved, at han er let til bens, ser mulighederne og har en præcis fod.

- I starten af vores kampe tror jeg, at vi har brug for en spiller i angrebet med en fysisk kapacitet som "Duncan", som kan slide på modstanderne, og når de bliver trætte, kan vi bruge Christians rappe fødder.

- Det giver også mulighed for at sætte endnu en kreativ midtbanespiller ind, siger landstræneren.

Æren for Christian Eriksens første hattrick i seniorkarrieren tilhører dog hele holdet, mener nordmanden.

Åge Hareide er nemlig særdeles tilfreds med, at de danske spillere blev ved med at arbejde hårdt og skabe chancer, selv om de første muligheder blev brændt.

- Vi fik noget ud af vores tålmodighed, da Bulgariens spillere blev trætte. Mange af vores spillere havde et godt niveau, og det gav plads til Christian Eriksen, siger Hareide.

Danmark åbner VM-kvalifikationen 4. september i København mod Armenien. 31. august tester holdet formen mod Liechtenstein i Horsens.

/ritzau/