Nyt projekt skal forløse potentialet i kvindefodbold

Kvindefodbold i Danmark skal have yderligere vind i sejlene, mener DBU og Kvindedivisionsforeningen.

Fortuna Hjørring er blandt Danmarks bedste kvindefodboldhold, og man håber på flere tilskuere og mere opmærksomhed de kommende år. Arkivfoto. Scanpix/Henning Bagger
Læs mere
Fold sammen

København. Til sommer skal det danske kvindelandshold i fodbold til EM i Holland, og det har skabt lidt mere interesse omkring kvindefodbold.

Men der er stadig et kæmpe uforløst potentiale på den nationale scene, mener Dansk Boldspil-Union (DBU) og Kvindedivisionsforeningen, som repræsenterer klubberne.

- Dansk kvindefodbold oplever lige nu medvind med gode resultater for kvindelandsholdet, der til sommer spiller med i EM-slutrunden i Holland, siger medlem af DBU's bestyrelse Mette Bach Kjær til unionens hjemmeside.

3F-ligaen, der er landets bedste række for kvinder, skal eksponeres mere, og det skal et nyt udviklingsprojekt i samarbejde med DBU og klubbernes repræsentant hjælpe med at få i gang.

- Potentialet er langt større end de resultater, vi har nået indtil nu, lyder det fra Kvindedivisionsforeningens formand, Jan Borre, ifølge dbu.dk.

- Derfor retter vi nu initiativerne mod selve Kvindeligaen, hvor Kvindedivisionsforeningen er tiltænkt en mere synlig rolle i fremtiden.

Projektet løber et år, og målet er et nyt totalkoncept for 3F-Ligaen til lancering fra 2018/2019-sæsonen, hvor der sker en stigning inden for både tilskuertal, sponsorater og TV-dækning.

Man vil indhente erfaring fra blandt andet Europas største kvindeligaer, medieverdenen, herreklubberne og potentielle kommercielle partnere.

/ritzau/