Nyt hold ude efter Basso

Selv om Ivan Basso på grund af en karantænedom blot må køre træningsture, så er han fortsat en eftertragtet herre. Et nyt italiensk mandskab har kig på ham.

Ivan Basso afsoner i øjeblikket en karantænedom. Og selv om den tidligere kaptajn på Team CSC først har udsigt til at komme tilbage på landevejen i oktober næste år, så lader det til, at den karantænedømte cykelrytter kan vælge og vrage mellem jobtilbuddene.

Den tidligere italienske sundhedsminister Umberto Varonesi er ifølge avisen La Gazzetta dello Sport interesseret i at tilknytte Ivan Basso som kaptajn for det nye cykelhold, Team FUV (Foundation Umberto Varonesi, red.), der skal gå forrest i kampen mod doping.

Ivan Basso, hvis blod sidste år blev fundet i forbindelse med ransagningen af dopinglægen Eufemiano Fuentes' lægeklinik i Madrid, har ifølge avisen også modtaget et tilbud fra Team Barloworld. Basso afviser fortsat, at han har dopet sig. Italieneren modtog karantænedommen, da han indrømmede at have haft kontakt til Fuentes og havde haft til hensigt at dope sig.

/ritzau/