Nykøbing Falster-træner: Det er fifty-fifty mod Viborg

Niels Agesen ser semifinalekampene mellem Nykøbing Falster og Viborg HK som et opgør mellem modsætninger.

Der er lagt op til en lige affære, når Nykøbing Falster tirsdag aften tager imod Viborg HK i den første af mindst to semifinalekampe i Primo Tours Ligaen i håndbold.

Det mener førstnævntes cheftræner, Niels Agesen.

- Jeg ser det som fifty-fifty. Viborg havde et godt efterår, og vi havde et godt forår.

- Viborg har haft nogle folk ude og fået Line Uno tilbage igen, og så har de fået en god støtte til Mie Sørensen i målet i Louise Bager Due. Jeg synes egentlig, det er meget åbent, siger Niels Agesen.

Efter en stærk afslutning lykkedes det for Nykøbing Falster at blive nummer to i grundspillet på bekostning af netop Viborg.

Det betød, at Niels Agesens hold kom direkte i semifinalerne, mens Viborg måtte igennem tre kvartfinalekampe mod Odense Håndbold for at komme så langt.

Nykøbing Falster spillede i samme periode to semifinalekampe mod tyske Bietigheim i EHF Cuppen, men afbrækket i den hjemlige liga har alligevel kunne mærkes.

- Jeg har mest været bekymret for, at vi har mistet vores kampflow. Stort set fra januar til nu har vi spillet to kampe om ugen.

- Nu har vi haft en pause, og det har bekommet os fint restitutionsmæssigt. Men rent kampmæssigt glæder jeg mig til at finde ud af, hvor vi er henne, siger Niels Agesen.

Han forudser, at tirsdagens kamp bliver et møde mellem modsætninger.

- Groft sagt kan man sige, at det meget er Viborgs fysik og skudstyrke mod vores bevægelighed og risikovillighed. De to parametre er oppe mod hinanden.

- Vi skal flytte os en del mere end Viborg-spillerne, da de er større, for at vi kan stå imod den råstyrke og skudkraft, de kommer med.

- De skal helst sikre sig, at de ikke kommer ud at løbe med vores spillere. Viborg skal lukke rummene ved at stå rigtigt over for de hurtige spillere, vi har. Det er lidt modsætninger, der mødes, siger Niels Agesen.

Han råder blandt andre over bevægelige og målfarlige bagspillere som Nathalie Hagman og Kristina Kristiansen.

Hvis de to første semifinalekampe ender med en sejr til hvert hold, skal Nykøbing Falster og Viborg spille en tredje kamp.

Her vil Nykøbing Falster få hjemmebane, da holdet sluttede bedst i grundspillet.

Det andet opgør i DM-semifinalerne står mellem FCM Håndbold og København Håndbold.

/ritzau/