Nykøbing Falster får rumænske revanche-tæsk i Bukarest

CSM Bucuresti bankede Nykøbing Falster med hele 39-26 i lørdagens Champions League-opgør i Rumænien.

Foto: Henning Bagger. Arkivfoto. CSM Bucuresti bankede Nykøbing Falster med hele 39-26 i lørdagens Champions League-opgør i Rumænien.
Læs mere
Fold sammen

Nykøbing Falster Håndbold kunne lørdag ikke gentage forrige weekends store Champions League-præstation, hvor holdet slog mægtige CSM Bucuresti. De danske mestre tabte 26-39 i opgøret i Bukarest.

Nederlaget betyder, at NFH nu ligger nummer tre i puljen med fire point, da Ljubljana på hjemmebane slog polske Vistal Gdynia 29-22.

Slovenerne ligger nu nummer to med seks point efter CSM Bucuresti, der har samme antal point. Der resterer to kampe i puljen.

Rumænerne ville have revanche for 22-25-nederlaget i Næstved, og med den sædvanlige opbakning fra de mange hjemmebanefans blev fysikken taget i brug.

Det kastede seks tominutters udvisninger af sig, og NFH blev trynet kampen igennem af det stærke rumænske hold.

De to hold fulgtes dog ad de første ti minutter af første halvleg, men så kunne danskerne ikke længere hænge på.

Ved stillingen 7-6 til Bucuresti brændte Kristina "Mulle" Kristiansen et straffekast, og efterfølgende fik rumænerne slået et hul på fire mål ned til de danske mestre.

Bucurestis føring medførte en timeout fra NFH-træner Jakob Larsen, men det hjalp ikke meget. Rumænerne fortsatte med at udbygge føringen, og holdene gik til pause ved stillingen 18-12.

For få NFH-spillere stemplede ind i første halvleg, og ansvaret lå udelukkende på svenske Johanna Westbergs skuldre, der med sine fem scoringer de første 30 minutter kunne være sin indsats bekendt.

Helle Thomsens rumænske mestre satte ikke tempoet ned i anden halvleg. Holdet kom foran med ti mål, og det begyndte at ligne en lussing af de større.

I anden halvlegs 16. minut måtte NFH-spilleren Lærke Nolsøe bæres fra banen med en skade, der så bekymrende ud for den unge landsholdsspiller.

Mod halvlegens slutning slog CSM autopiloten til, og der blev plads til lækkerier for de fremmødte rumænske fans, da Julia Curea scorede med et skud bag om ryggen.

Rumænerne kørte en sikker sejr på 39-26 hjem, og NFH kan nu sunde sig, inden det igen går løs i Champions League for de danske mestre mod Vistal Gdynia på fredag i Næstved.

/ritzau/