Nye russiske dopingafsløringer kommer til december

Den næste McLaren-rapport om doping i Rusland vil blive offentliggjort i midten af december, meddeler Wada.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Montreal. Russiske elitesportsfolk og -ledere kan muligvis se frem til at få forstyrret julefreden. Igen.

Sidste år blev landet afsløret i at have benyttet sig af omfattende og statsstøttet dopingsnyd i november. Nu kan der være mere på vej.

Den canadiske jurist Richard H. McLaren, som stod bag rapporten om russisk doping sidste år, er klar med anden del af af rapporten for Det Internationale Anti Doping Agentur (Wada) til december.

- Professor Richard H. McLaren meddeler, at han regner med at offentliggøre "McLaren Investigation Report, del 2", i midten af december 2016, oplyser Wada på sin hjemmeside.

Mange regnede med, at anden del af McLaren-rapporten ville lande allerede i november i år, men det bliver altså i stedet en potentiel julebombe i russisk sport.

Den første del af rapporten ramte især russisk atletik hårdt, men afslørede også, at andre russiske atleter havde været en del af det dopingprogram, som staten var indblandet i.

30 sportsgrene havde angiveligt været en del af systemet, men den russiske stat har nægtet at have haft kendskab til snyd.

Blandt andet kom det frem, at Rusland bevidst snød med dopingprøver omkring vinter-OL på hjemmebane i Sotji i 2014.

Skandalen førte til, at det russiske atletikforbund blev suspenderet fra international atletik. Det betød, at russisk atletik var fraværende ved OL i Rio i august.

Det samme var russiske atleter fra en række andre sportsgrene. Kun længdespringeren Darya Klishina, som gennem flere år havde boet uden for Rusland, fik dispensation til at deltage i atletikkonkurrencerne i Rio.

Hvad indholdet af den næste rapport bliver, vides ikke.

/ritzau/