Nye anklager mod OneWorld

America's Cup bliver aldrig afgjort på vandet alene. Søndag valgte udfordrersyndikaterne Prada og Team Dennis Conner at indgive nye anklager mod OneWorld i allerede afsluttet sag.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den handler om spionage, da OneWorld i august fik en straf for at have været i besiddelse af tegninger af Team New Zealands både fra sidste America's Cup.

   Den straf mener de to udfordrere nu har været for mild, da OneWorld ifølge Prada og Team Dennis Conner ikke har forelagt alt det forbudte materiale til det såkaldte Arbitration Panel. Som bevisførelse har de to syndikater i form af respektive sejlklubber afleveret 70 sider dokumenter.

   Hos OneWorld modtager syndikatleder Bob Ratliffe anklagerne med afsky.

   »Det er en desperat handling foretaget af desperate mennesker, som hellere vil slås på land end på vandet. Vores advokater har læst anklagerne, og der er intet nyt i dem. Disse informationer har allerede været offentligt kendte i lang tid, og hvis de virkelig ønskede at gøre en sag ud af det her, skulle de have gjort det inden deadline den 30. september,« siger han.

   Arbitration Panel fungerer som en slags voldgiftsnævn og består af fem personer: To repræsenterer forsvarerne - for tiden Royal New Zealand Yacht Squadron. To repræsenterer den officielle udfordrer - i dette tilfælde Prada i form af Punta Ala Yacht Club, og det sidste medlem er udpeget af de øvrige udfordrere.

   Panelet blev indstiftet, efter at America's Cup i en årrække i højere foregik i civile retssale end på vandet. Det er derfor ikke længere tilladt at anlægge et civilt søgsmål mod en konkurrent i America's Cup, før the Arbitration Panel har taget stilling til sagen.