Ny tv-aftale på plads: Her kan du se Superliga i fremtiden

Superligaen bliver fremover en fast del af programindholdet hos SBS Discovery Media, der står bag kanaler som Kanal 5 og 6'eren. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De danske fodboldfans ved nu, hvilke kanaler de skal tune ind på, hvis de vil se Superliga fra 2015 og frem til sæsonen 2020/2021.

Og det bliver ikke meget anderledes, end det allerede er, for fremover er det også TV3-kanalerne og Canal 8 Sport og Canal 9, der kommer til at vise Johan Elmander, Franco Mussis og de andre Superliga-stjerner. SBS Discovery, som står bag Kanal 5 og 6'eren, og MTG (TV3, TV3+, TV3Sport1 og TV3 Sport2 med flere) kan torsdag meddele, at selskaberne har indgået en ny tv-aftale om Superligaen, som løber fra 2015 til 2021.

Det betyder dog ikke nødvendigvis de store ændringer, for SBS Discovery meddeler samtidig, at man har indgået aftale med om, at man i 2015, når de nye Superliga-rettigheder kommer til sin ret, kan købe Canal 8 Sport og Canal 9 af C More.

Hos SBS jubler administrerende direktør Christian Kemp over den nye aftale.

- Vi vil have Danmarks stærkeste kommercielle tv-kanaler. Derfor er jeg glad for, at vi nu også kan tilbyde vores seere den bedste danske fodboldrække. Vi står utrolig stærkt, siger Christian Kemp i en pressemeddelelse.

Foruden rettighederne til Superliga-bold har SBS Discovery Media også rettighederne til Danmarks kvalifikationskampe frem mod EM 2016 og VM 2018, og de fleste fodboldfans vil i forvejen vide, at der også vises engelsk og spansk ligafodbold på især 6'eren.

De to kampe, som SBS Discovery har købt rettighederne til, er 2. og 5. valgskampen fra hver spillerunde, mens TV3-kanalerne fortsætter med retten til at vælge de resterende fire kampe. Blandt andet førstevalget hver weekend.