Ny sikker Hamilton-sejr i Kina

Et billede, der siger alt om grandprix'et i Kina: to skuffede tyskere og en jublende Lewis Hamilton øverst på podiet. Fold sammen
Læs mere

Efter en overraskende sejr til Ferraris Sebastian Vettel i Malaysia, var der igen fuld Mercedes-dominans i søndagens Formel 1-grandprix i Kina.

Her vandt Lewis Hamilton sikkert foran holdkammeraten Nico Rosberg, mens Vettel denne gang kom ind på tredjepladsen.

Det var fjerde gang, at Lewis Hamilton vandt Formel 1-grandprix'et i Shanghai, og det var samtidig hans 35. grandprix-sejr i karrieren.

Hamilton fører nu i den samlede stilling om årets verdensmesterskab med 68 point for Vettel på andenpladsen med 55, og Rosberg på tredjepladsen med 51.

»Holdet lavede et fantastisk stykke arbejde. Det var dejligt at have en weekend, hvor det hele bare gik glat. For mig handlede det om at kontrollere forspringet og spare på dækkene, indtil jeg havde brug for dem,« sagde Hamilton efter sejren.

Undervejs viste englænderen i glimt, hvor meget hurtigere end resten af feltet, at han er i øjeblikket. Forud for hvert af sine to pit stop fyrede han en omgang af, der var mere end et halvt sekund hurtigere end alle konkurrenterne, inklusive holdkammeraten Rosberg.

Løbet sluttede i øvrigt i et antiklimaks, hvor kørerne blev ledt over stregen af en safety car, fordi Max Verstappens Toro Rosso-racer brød sammen og ikke umiddelbart kunne køres væk. Den 17-årige hollænder lå ellers på daværende tidspunkt på ottendepladsen.

Kevin Magnussens to McLaren-holdkammerater Fernando Alonso og Jenson Button endte uden for pointene på henholdsvis 12. og 13 pladsen.