Ny Pytlick-kritik af Wilbek

Jan Pytlick fortsætter på TV2 Sport sin kritik af Dansk Håndbold Forbunds sportschef Ulrik Wilbek. Fold sammen
Læs mere

Jan Pytlick fortsætter sin kritik af Dansk Håndbold Forbunds sportschef Ulrik Wilbek, der i december eksekverede hans fyring fra jobbet som træner for det danske kvindelandshold.

»Der er mange ting, jeg gerne ville have gjort anderledes. Ulrik Wilbek er en dygtig træner, men det var ikke super meget sparring, vi fik. Hverken om mesterskabet eller i forhold til holdet og udvikling. Jeg kender ikke hans arbejdsbeskrivelser i forhold til at være sportschef, men jeg havde måske et billede af, at vi godt kunne have gjort det bedre sammen,« siger Jan Pytlick i et interview med TV2 Sport og understreger, at landsholdets sekundære placering ved EM i Ungarn var en skuffelse.

»Jeg løber ikke fra ansvaret, for i bund og grund er det mit, at vi skal vinde håndboldkampe. Jeg mener dog, at vores set up skal være i orden,« siger Jan Pytlick, der i dag er ansat som trænerkonsulent i den makedonske topklub Vardar Skopje.

Han så det som en fordel, at Ulrik Wilbek blev sportschef efter sit stop som træner for herrelandsholdet. Men faktum var, at Jan Pytlick og Ulrik Wilbek ikke talte særligt meget sammen under EM-slutrunden i Ungarn.

»Ulrik har måske bare valgt at sige, at han ikke blander sig i det sportslige. Det ved jeg ikke. Men når jeg kigger tilbage, så synes jeg, at når man er en gruppe, så er det rigtig vigtigt at arbejde sammen og have hinanden tæt på. Det er i hvert fald noget af det, jeg har lært ved det, jeg har været igennem,« siger Jan Pytlick.

Han fyrede også stikpiller afsted mod Ulrik Wilbek ved pressemødet på Scandic Hotel i Odense efter fyringen i december.

»Jeg synes, at de sidste to år har været svære. Jeg har følt - hvis man kan give et billede af folk, der bliver korsfæstet - at jeg har hængt deroppe på korset og forblødt. Jeg synes godt, der i den sidste periode kunne have været en lidt skarpere opbakning på tingene. Vi har ansat en sportschef (Ulrik Wilbek, red.), og jeg må bare erkende, at jeg troede, det ville rykke lidt mere på tingene, end det har gjort,« sagde Jan Pytlick ved den lejlighed.

Ulrik Wilbek tager kritikken med ophøjet ro.

»Det er en personalesag. Derfor har jeg ingen lyst til at kommentere den offentligt. Siger jeg noget, er der risiko for, at det bliver blæst op. Og det er der ingen grund til,« siger Ulrik Wilbek.

I interviewet med TV2 kritiserer Jan Pytlick også måden, hvorpå han blev fyret. Det skete dagen efter et EM-evalueringsmøde mellem jul og nytår i Silkeborg.

»Det var et specielt møde. Men bagefter havde jeg ikke et billede af, at jeg skulle fyres,« siger Jan Pytlick, der efter mødet fulgte pokalfinalen fra tilskuerpladserne sammen med blandt andre Ulrik Wilbek.

Efterfølgende kørte Jan Pytlick tilbage til sit hjem og modtog om aftenen en sms fra DHF-generalsekretær Morten Stig Christensen om, at han dagen efter skulle møde op i Nyborg.

»Da jeg modtog den besked, var jeg godt klar over, at jeg var fyret,« siger Jan Pytlick.