Ny NHL-klub håndplukker dansk ishockeytalent

Jonas Røndbjerg blev taget som nummer 65 af Vegas Golden Knights i NHL-draften.

Arkivfoto. Jonas Røndbjerg blev taget som nummer 65 af Vegas Golden Knights i NHL-draften.Jonas Røndbjerg blev taget som nummer 65 af Vegas Golden Knights i NHL-draften. Fold sammen
Læs mere
Foto: RONI REKOMAA

Chicago. Ishockeyspilleren Jonas Røndbjerg har længe været udråbt til sin årgangs største danske talent, og nu er der bud efter ham fra verdens mest prestigefyldte liga, NHL.

18-årige Røndbjerg er lørdag blevet draftet af den nye NHL-klub Vegas Golden Knights, der snuppede danskeren i tredje runde som nummer 65 i alt.

Han bliver dermed den 23. NHL-draftede dansker, siden Heinz Ehlers som den første blev håndplukket af New York Rangers i 1984.

Ehlers kom dog aldrig til at spille i den nordamerikanske liga, men det har 11 danskere gjort siden.

Nu er det op til Røndbjerg at arbejde sig nærmere på en NHL-debut. Til daglig bliver han matchet på højt niveau i svenske Växjo Lakers, hvor han allerede har fået spilletid på førsteholdet i den bedste række.

I sidste sæson spillede han dog primært på klubbens hold i U20-ligaen, hvor han i grundspillet blev noteret for 31 point i 42 kampe.

Han havde også en markant rolle på det danske U20-landshold, der nåede kvartfinalen ved VM i Canada omkring nytår. Røndbjerg leverede to måloplæg i sine fem kampe.

Den alsidige forward er et produkt af Rungsteds talentskole, og han fik allerede som 15-årig debut for den nordsjællandske klub i den bedste danske række, Metal Ligaen.

Vegas Golden Knights, som altså nu har draftet danskeren, er en forholdsvis ukendt størrelse i nordamerikansk ishockey.

Klubben hører hjemme i en forstad til spillebyen Las Vegas, er helt ny og debuterer i NHL i den kommende sæson.

/ritzau/