Ny NHL-klub håndplukker dansk ishockeytalent

Jonas Røndbjerg blev taget som nummer 65 af Vegas Golden Knights i NHL-draften.

Foto: RONI REKOMAA. Arkivfoto. Jonas Røndbjerg blev taget som nummer 65 af Vegas Golden Knights i NHL-draften.Jonas Røndbjerg blev taget som nummer 65 af Vegas Golden Knights i NHL-draften.
Læs mere
Fold sammen

Chicago. Ishockeyspilleren Jonas Røndbjerg har længe været udråbt til sin årgangs største danske talent, og nu er der bud efter ham fra verdens mest prestigefyldte liga, NHL.

18-årige Røndbjerg er lørdag blevet draftet af den nye NHL-klub Vegas Golden Knights, der snuppede danskeren i tredje runde som nummer 65 i alt.

Han bliver dermed den 23. NHL-draftede dansker, siden Heinz Ehlers som den første blev håndplukket af New York Rangers i 1984.

Ehlers kom dog aldrig til at spille i den nordamerikanske liga, men det har 11 danskere gjort siden.

Nu er det op til Røndbjerg at arbejde sig nærmere på en NHL-debut. Til daglig bliver han matchet på højt niveau i svenske Växjo Lakers, hvor han allerede har fået spilletid på førsteholdet i den bedste række.

I sidste sæson spillede han dog primært på klubbens hold i U20-ligaen, hvor han i grundspillet blev noteret for 31 point i 42 kampe.

Han havde også en markant rolle på det danske U20-landshold, der nåede kvartfinalen ved VM i Canada omkring nytår. Røndbjerg leverede to måloplæg i sine fem kampe.

Den alsidige forward er et produkt af Rungsteds talentskole, og han fik allerede som 15-årig debut for den nordsjællandske klub i den bedste danske række, Metal Ligaen.

Vegas Golden Knights, som altså nu har draftet danskeren, er en forholdsvis ukendt størrelse i nordamerikansk ishockey.

Klubben hører hjemme i en forstad til spillebyen Las Vegas, er helt ny og debuterer i NHL i den kommende sæson.

/ritzau/