Ny luft til Bjørn

Thomas Bjørn og Pete Cowen er gået hver til sit, og Bjørn har skiftet træner til legendariske Bob Torrance. Den formodet bedste dansker i British Open vil kæmpe for sagen, men er i tvivl, om svinget rent teknisk er stærkt nok endnu.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

SANDWICH

Thomas Bjørn har lagt roret om. Han er begyndt at slappe mere af, og han har skiftet træner.

Sådan forklarer han selv det, der er sket de seneste uger op til British Open, der begynder i dag med Bjørn som en af outsiderne - ikke mindst med baggrund i hans delte andenplads fra St. Andrews for tre år siden.

»Jeg skal tilbage, hvor jeg var for to-tre år siden med mit sving. Pete (Cowen, red.) og jeg var blevet blændet og kunne ikke rigtigt se fejlene. Ny inspiration er altid godt,« siger Bjørn om baggrunden for, at han er skiftet til legendariske Bob Torrance, skotten der gennem årene har været træner for en stribe topnavne.

Samarbejdet har blot varet nogle få uger, men Bjørns sving er ved at blive lagt om, og han er begyndt at arbejde langsigtet på det.

»Man skal vel helt tilbage til 2000 for at finde det seneste tidspunkt, hvor jeg konstant var med i toppen. Det er den stabilitet, jeg har brug for, ikke at være helt oppe i den ene turnering og så miste cuttet i den næste,« siger Thomas Bjørn, der går ind til British Open med fighterindstilling, men uden den store sikkerhed i forhold til sit tekniske niveau.

»Jeg vil spille så meget med hjertet, og kommer jeg bare godt fra start, så ved jeg, at det der med at komme fra A til B, det kan jeg. Men specielt greens er meget vanskelige på denne bane, fordi de er kuperede og små, og så ligger banen mere åbent for vinden end nogen anden af British Open-banerne,« siger Thomas Bjørn.

I går havde han sin afsluttende opvarmning med en eftermiddagslur efter at have været ude og træne i omkring fem timer.

»Sådan et program ville jeg aldrig tidligere have turdet tage op til en major. Men jeg har lært at tage mere afslappet på tingene. På den her bane skal man acceptere, at det ikke altid bliver perfekte slag,« mener Bjørn, der dog godt ved, at de danske ambitioner først og fremmest ligger på hans skuldre.

»Hvis nogen dansker er tæt på at vinde en major, så er det mig. Søren (Hansen, red.) har prøvet at blive nummer otte, men jeg har en delt andenplads og tre top-10 placeringer. Hvis nogen af de andre rammer det gode spil, så kan de nå meget langt op, men det er nok kun Steen (Tinning, red.) og mig, der vil være i stand til at kæmpe sig rundt,« siger en trods alt selvtillidsfuld Thomas Bjørn.