Ny håndboldligastruktur på plads

Både Tele2 Ligaen og Toms Ligaen får slutspil med to puljer, og der indføres nedrykningspil for de øvrige klubber. Ændringerne skal give flere betydende kampe.

Efter flere måneders tilløb besluttede Dansk Håndbold Forbund (DHF) tirsdag aften at ændre turneringsstrukturen for både Toms Ligaen og Tele2 Ligaen.

Det betyder, at der i begge ligaer bliver indført et medaljeslutspil med to puljer, hvor puljevinderen skal spille DM-finalen, mens to'erne skal spille bronzekamp. Hos kvinderne vil der være seks slutspilsdeltagere, mens der hos herrerne vil være otte. De bedste hold fra grundspillet tager samtidig point med over i puljerne. Det giver flere kampe og en forlængelse af turneringen med over en måned.

- Der er ingen tvivl om, at den nye struktur for liga og 1. division er lig med mange flere kampe med betydning. Ændringerne giver turneringen den dynamik, som er nødvendig for, at den positive udvikling i dansk elitehåndbold kan fortsætte i de kommende år, siger Arne Buch, formand for Divisionsforeningen.

Det bedste hold i 1. division bytter plads med det dårligste i ligaen, mens de øvrige hold i ligaen spiller med de øvrige tophold i 1. division om de sidste pladser i landets bedste række.

Antallet af hold vil være uændret i både Toms Ligaen og Tele2 Ligaen, og den nye model forventes indført i sæsonen 2008/2009.

/ritzau/