Ny cykelrytter i dopingfælden

Endnu en rytter har afgivet en positiv dopingprøve i Tour de France. Navnet på rytteren er endnu ukendt, men ifølge L'Equipe stammer testen fra 11. etape.

Mindre end 24 timer efter at Alexandre Vinokourov blev smidt ud af Tour de France efter en positiv dopingprøve, er en ny dopingsag undervejs i løbet.

Ifølge den franske avis L'Equipe har en rytter efter 11. etape afleveret en urinprøve, der indeholdt spor af kunstig testosteron. Rytterens navn ventes at blive offentliggjort senere onsdag

11. etape blev vundet af sydafrikaneren Robert Hunter, blev sammen med rytteren i den gule førertrøje Michael Rasmussen og seks andre andre ryttere blev testet. Danske Team CSC havde ingen ryttere til kontrol den dag.

Udover Hunter og Rasmussen blev Kim Kirchen, (T-Mobile), Patxi Vila (Lampre), Christian Moreni (Cofidis), Lilian Jégou (Francaise des Jeux), Erik Zabel (Milram og Maxim Iglinskiy (Astana) testet den dag.

Den type testosteron, som er fundet i urinprøven, er den samme, som blev konstateret hos tyskeren Patrik Sinkewitz i en test uden for konkurrence i juni måned./ritzau/